Rózsahegyi vereségével nem jutott a Slovnaft Cup döntőjébe a DAC

By
Updated: jún 24, 2020

Háromgólos vereséget szenvedett a DAC a Rózsahegy otthonában, így miután a hazai pályán 1:1-es döntetlent ért el, nem jutott a Slovnaft Cup döntőjébe. 

Aktívan kezdte az első félidőt a DAC, Bernd Storck védencei igyekeztek minél előbb a hálóba találni. Komolyabb helyzet az első negyedórában nem alakult ki.

A 20 percben Brenkus végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, a beívelt labdát Madleňák fejelte a hálóba – 1:0. A 39. percben Kalmár passzolt középről Divkovićnak, a fiatal támadó jobbról a kapu fölé lőtt. A 45. percben Múdry a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához, de a játékvezető a tizenhatos vonaláról ítélt szabarúgást, melyet Kalmár a sorfalba rúgott. A DAC egyértelműen aktívabban futballozott, beszorította ellenfelét. A sárga-kékek fölényét is mutatta a labdabirtoklás, amely 72-28 arányban volt a DAC javára.

Az 52. percben Regáli ment el Kružliak mellett, egyedül törhetett kapura, a lövésnél Jedlička remekül hárított. Az 58. percben Regáli kapott remek labdát a bal oldalon, majd középre cselezett, labdájával az oldalhálót találta el.

A 71. percben Gerec indult meg a jobb oldalon, középre passzolt Takáč elé, aki tovább tette Madleňákhoz, de a rózsahegyi játékos mellé lőtt. A 80. percben Gerec kapott remek labdát a tizenhatosban, majd 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt – 2:0.  A 85. percben Ramirez eresztett meg egy lövést a bal oldalról, Macík nagy bravúrral szögletre mentett.  A 88. percben harmadik gólját szerezte a Rózsahegy, Regáli passzolt a kapu elé, az érkező Gerec pedig betalált – 3:0. A 90. percben Davis végzett el szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, de fölé lőtt.

MFK Rózsahegy-FC DAC 3:0 (1:0)
Gólszerzők: Madleňák (20.), Gerec (80., 88.)
Rózsahegy: Macík – Čurma, J. Maslo, Mojžiš – Ďungel (83. Kojnok), Brenkus (68. Filinský), Múdry, Takáč (83. Kmeť), Madleňák (77. Twardzik) – Almási (46. Gerec), Regáli
FC DAC: Jedlička – Blackman, Šimić, Kružliak, Davis – Schäfer (55. Sharani), M. Vida (44. Fábry), Kalmár, Balić (81. Bednár) – Divković, Ramirez