Rózsahegy legyőzésével a legjobb nyolc között a DAC a Szlovák Kupában

By
Updated: apríl 7, 2021

Legyőzte Rózsahegyet a DAC a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében, így a dunaszerdahelyi gárda bejutott a legjobb nyolc csapat közé. 

A találkozó előtt Bernd Storck öt változást is eszközölt a felállításban, a mérkőzést a koronavírus miatt pedig Zólyomban játszották.

Jól kezdte az összecsapást a DAC, aktívabban játszott a sárga-kék együttes. A 16. percben Múdry kapott remek labdát a tizenhatos vonalán, lövését viszont Jedlička védte. A 21. percben Balic kapott remek labdát az ötös sarkán, lövését viszont Krajčírik kapus hárította. A 27. percben Divković ment el a jobb oldalon, passzát az érkező Moumou centikkel küldte a kapu mellé.
A 34. percben vezet a DAC, Divković jobbról belőtt labdáját az érkező Taiwo az üres kapuba lőtt – 0:1. Folytatta jó játékát a DAC, a 38. percben Moumou 25 méterről leadott lövését Krajčírik tornázta szögletre. A 40. percben kettőre növelte előnyét a DAC, Sommer beadását Taiwo a tizenhatoson belül lekészítette az érkező Divković elé, aki nem hibázott és ballal a hálóba lőtt – 0:2.

A második félidő elején feltámadt a Rózsahegy, de helyzetig nem jutottak el.  Az 59. percben Davis a tizenhatos vonalán szabálytalankodott, Ján Maslo szabadrúgását Jedlička védte. A 66. percben egy baloldali szöglet után Maslotól pattant el a labda, Kružliak pedig az ötösről a hálóba küldte a labdát – 0:3. A 86. percben Andzouana próbálkozott lövéssel, 25 méterről nem sokkal lőtt a kapu mellé. A 87. percben szépít a Rózsahegy, Gerec beadása után Boďa készítette le a labdát Regáli számára, aki öt méterről nem hibázott – 1:3.

A végére már az eredmény nem változott, a DAC visszavágott a tavalyi kupa vereségért, és győzelemmel jutott a legjobb nyolc csapat közé a Szlovák Kupában.

MFK Rózsahegy – FC DAC 1:3 (0:2)
Gólszerzők: Taiwo (34.), Divković (40.), Kružliak (66.) ill. Regáli (87.)
Sárga lapok: 18. Luka, 71. Kochan – 29. Sommer, 59. Davis, 88. Njie
Rózsahegy: Krajčírik – Čurma, Maslo (K), Luka (55. Mrva), Filinský – Luterán (46. Kochan), Zsigmund – Macejko (55. Gerec), Múdry (46. Regáli), Kubík (62. Madleňmák) – Boďa
DAC: Jedlička – Sommer, Kružliak (K), Beskorovainyi, Davis – Divkovič (74. Andzouana), Nebyla (80. Müller), Balić (65. Njie), Moumou (74. Blackman) – Friede – Taiwo (65. Nicolaescu)