Öt gól, piros lap, a Slovan otthonában szenvedett vereséget a DAC

By
Updated: september 15, 2018

Véget ért a DAC veretlenségi sorozata, a sárga-kékek 3:2-es vereséget szenvedtek az ősi rivális Slovan otthonában. A pontveszteséget még tetézi, hogy Bayo a kiállítás sorsára jutott, így a következő mérkőzéseken nem állhat a csapat rendelkezésére. 

Két veretlen csapat csapott össze a Fortuna liga 8. fordulójában, a rangadóra csaknem 800 dunaszerdahelyi szurkoló utazott Pozsonyba.
Az 5. percben azonnal egy hatalmas lehetőséggel nyitott a DAC, Herc remek passza után Bayo lépett ki a védők mellől, majd Greif előtt a labdát a kapusba lőtte. A 12. percben Pačinda jobboldali beadását Bayo fejelte a kapu elé, de Greif résen volt. Hiába kezdett aktívan a DAC, a Slovan került előnybe. A 15. percben egy szabálytalanság után Moha végzett el szabadrúgást, a labdát a bal felső sarokba vágta, Jesélyt sem adva Jedlička kapusnak – 1:0. A 19. percben már kettővel vezetett a Slovan, Šporar kapott egy passzt a tizenhatosra, a labdát a hosszú sarokba lőtte – 2:0. Két perccel később Bayo került helyzetbe, próbálta átemelni Greif kapust, de a felső lécet találta el. A folytatásban a két tizenhatos köt folyt a játék, küzdött az egyenlítésért a DAC. Az első félidő végéig komolyabb helyzet nem alakult ki, így kétgólos hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

Fordulás után próbált szépíteni a DAC, 53. percben Kalmár beadása után Vida K. fejelt centikkel mellé. A 62. percben Pačinda beadására Bayo érkezett, de fejjel pontatlan volt. A küzdelem továbbra is a két tizenhatos között folyt, kevés helyzettel. A 74. percben egy érdekes helyzet alakult ki. Egy Slovan beadás után a partjelző lesállást jelzett, amit a játékvezető nem fújt be, mivel Jedlička nem állt a helyén, Šporar az üres kapuba küldte a labdát – 3:0. Két perccel később szépített a DAC, Kalmár beadására Bayo fejjel érkezett és a hálóba bólintott – 3:1 A 80. percben ismét rezgett a Slovan hálója, ezúttal Herc volt eredményes – 3:2. A 87. percben elszabadultak az indulatok, egy szabálytalanság során kisebb lökdösődés alakult ki a pályán, ezután Bayo megkapta második sárga lapját, így egyből a pirosat is. A 94. percben Divković törhetett kapura a bal oldalról, lövését Greif védeni tudta. Az utolsó pillanatban még Kone fejjel próbált veszélyeztetni, de a labda a kapu mellé szállt. Ezzel véget ért a DAC veretlenségi sorozata, a sárga-kékek egy feszült mérkőzésen maradtak alul a Slovan ellen.

SK Slovan – FC DAC
Gólszerzők: Moha (15.), Šporar (19., 74.) ill. Bayo (76.), Herc (80.)
Sárga lapok: De Kapms (88.) ill. Kalmár (21.), Davis (31.), Bayo (82.)

Piros lap: Bayo (88.)
Slovan: Greif – Apau, Saláta, Bajrić, Rundič (58. Laczkó) – de Kamps – Nono, Dražić (93. Hološko) – Čavrić (74. Savičevič), Šporar, Moha
DAC: Jedlička – Koštrna, Huk, Šatka, Davis – Herc, Vida M. (84. Kone), Kalmár – Vida K. (60. Divković), Bayo, Pačinda (72. Tretyakov)