Négyet rúgott Nagymihálynak, továbbra is százszázalékos a DAC!

By
Updated: júl 29, 2018

Továbbra is megállíthatatlan a hazai bajnokságban a DAC, amely a Fortuna liga 2. fordulójában négy góllal tömte ki a Nagymihály gárdáját. Bayo két góllal parádézott, de Kalmár Zsolt és Vida Kristopher is szép gólokkal vette ki részét a győzelemből.

A hétközi Európa liga vereséget szerette volna feledtetni a DAC, a sárga-kékek számára pedig ez remekül sikerült.

Az első komolyabb helyzet a 10. percben esett, egy baloldali beadást Pačinda éles szögből próbált kapura küldeni. A DAC támadója viszont kellemetlenül megsérült, ezért a 13. percben cserére kényszerült.A 15. percben Žofčák, négy perccel később Grič veszélyeztetett. A 26. percben Ljubičić eresztett meg egy lövést, de Kira kapus a labdát bedobásra mentette. Az oldalvonal mellől bedobott labda Kalmárhoz került, aki átemelte a vendégek védelmét, Bayo pedig ezúttal nem hibázott és átemelte Kira kapust – 1:0. Négy perccel később már kettőre nőtt a hazai előny, Vida jobboldali beadását Bayo parádésan fejelt a hálóba – 2:0. A hangosbemondó még be sem fejezte a gólszerző nevének felolvasását, máris ismét rezgett a vendégek hálója. A 32. percben Kalmár eresztett meg 25 méterről egy lövést, a labda pedig a felső sarokban kötött ki – 3:0. A 36. percben ismét Bayo villant, Vida Máté passza után került Kira kapus elé, de a nagymihályi hálóőr az utolsó pillanatban menteni tudott. A 45. percben Sulley cselezte ki a DAC védelmét, de lövése mellé szállt.

A második játékrésze cserével érkezett a DAC, Ljubičić helyét Kone vette át. A 48. percben egy hazaadást Macej próbált elrúgni, de a nagymihályi Sulleyt találta el, a labda szerencsére a kapu mellé szállt. Az 57. percben Herc indult meg a jobb oldalon, passzát Vida sarokkal próbálta kapura küldeni. A 63. percben Kavka próbálkozott fejessel, de Macej a helyén volt. A 70. percben Bayo szerezhetett volna mesterhármast, de az ötösről pontatlan volt. A 73. percben Vida Kristopher és Herc összjátéka után Vida parádésan talált a hálóba – 4:0. A 85. percben második gólját szerezhette volna Vida Kristopher, a magyar játékos lövését Kira kapus lábbal hárította. A 88. percben szépítettek a vendégek, egy baloldali beadást Kurminowski küldött a hálóba – 4:1.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MFK Zemplén Nagymihály 4:1 (3:0)

Gólszerzők: Bayo (27., 31.), Kalmár (32.), Vida K. (72.) ill. Kurminowski (88.)

Sárga lapok: Ljubičić (39.), Vida K. (68.) – Vaščák (25.)

6.118 néző

FC DAC: Macej – Koštrna, Huk, Šatka, Šimčák – Kalmár, Ljubičić (46., Kone), Herc – K. Vida, Bayo (74., Almási), Pačinda (13., Vida, M.)

Nagymihály: Kira – Rota, Kavka, Grič, Žofčák – Bednár – Vaščák, Turík, Hovhannes, Kolesár (59., Diarra) – Sulley (78., Kurminowski)