Megszerezte első tavaszi győzelmét a DAC

By
Updated: február 27, 2021

Megszerezte első tavaszi győzelmét a DAC, a sárga-kékek két döntetlen után a Fortuna liga 21. fordulójában a Nagymihályt múlták felül 2:1 arányban. Jó hír, hogy Kalmár Zsolt és Eric Davis sérülésből visszatérve ismét pályára léptek. 

Magabiztosan kezdte a mérkőzést a DAC, az első perctől kezdve beszorította a nagymihályiakat saját kapujuk elé. Az első gólra sem kellett sokat várni. A 10. percben egy szöglet után a vendégek kifejelték a labdát, amit Beskorovainyi fejjel küldött vissza a kapu elé, Divković lekészítette Kružliaknak, aki 7 méterről nem hibázott – 1:0. A gól után is tovább támadt a DAC, de az előnyét nem tudta növelni. A vendégek először a 17. percben lőttek kapura, Vojtko labdája fölé szállt. A 29. percben Blackman próbálkozott a jobb oldalról, de szintén pontatlan volt. A 42. percben Christie-Davies tizenhatosról leadott lövését a kapus szögletre ütötte.

A játék képe a második félidőben sem változott. Továbbra is támadásban maradt a DAC, viszont több teret hagyott ellenfelének. A 63. percben viszont megszületett a sárga-kékek második találata, a csereként beállt Andzouana a tizenhatosról küldte a labdát a hálóba – 2:0. A 70. percben Taiwo is helyzetbe került, lövését Marković kapus védte. A 71. percben sérülése után tavasszal először lépett pályára Eric Davis, aki Müllert váltotta. A 81. percben Andzouana cselezte be magát a tizenhatosba, de lövése mellé szállt. Egy perccel később Adekuoroye távoli lövése volt pontatlan. A 85. percben Magda indult meg a jobb oldalon, passzát Ntotis nem tudta kihasználni, mivel lövése mellé szállt. A hosszabbításban egy kézjáték miatt büntetőhöz jutott a Nagymihály, melyet Žofčák magabiztosan értékesített – 2:1.

FC DAC – MFK Nagymihály 2:1 (1:0)
Gólszerzők: Kružliak (10.), Andszouana (63.) ill. Žofčák 11-ből (90.+)

Sárga lapok: 90.+ Beskorovainyi 38. Neofytidis, 59. Trusa
DAC: Jedlička – Blackman (79. Sommer), Kružliak, Müller (71. Davis), Beskorovainyi – Divković (61. Taiwo), Christie-Davies (79. Balić), Schäfer, Kalmár  – Ramirez, Nicolaescu (61. Andzouana)
Nagymihály: Marković – Magda, Pino, Vaško, Vojtko – Popovits (70. Siopis), Spoljarić (83. Ntotis), Adekuoroye, Neofytidis (59. Žofčák), Oshima – Trusa (83. Tandir)