Megkezdődött a téli felkészülés, 17 játékos a DAC első edzésén

By
Updated: január 6, 2022

Csaknem három hét pihenő után a DAC is megkezdte a téli felkészülést Joao Janeiro vezetésével. A sárga-kékek hazai környezetben készülnek, majd Törökországba utaznak. 

Joao Janeiro öt fordulóval az őszi idény előtt érkezett a DAC csapatához, ezért kevés ideje volt a közös munkára. A tél folyamán viszont lehetősége nyílik a csapat formálására. „Jó érzés visszatérni és találkozni a játékosokkal. Jól és pozitívan érzem magam. Tudják, hogy a szezon közben érkeztem a csapathoz, amikor nem volt sok idő. Szeretnénk javulni a játékban és több játékstíluson dolgozni a támadásban és a védekezésben, továbbá hogy a játékosok jobban megismerjenek.“ – mondta a felkészülés kezdetén a portugál tréner, aki a lehetséges erősítésekről is szót ejtett.

„Mint edző, mindig szeretném a legjobb játékosokat, de tudjuk, hogy a januári átigazolási időszak a legrosszabb. Elég játékosunk van a keretben. Ha lehetőségünk nyílik megerősíteni a csapatot, megtesszük, de ha nem, nem leszek ideges. Nem gondolkodom konkrét pozíciókban, mert majdnem az összes poszton két játékosunk van. A piac nem csak az erősítésekre nyitott, hanem az eladásokra is, viszont jelenleg még semmi sem történt. A lényeg, hogy itt vagyok és megkezdhetjük az edzéseket.“

Az első edzésre 17 játékos – 3 kapus és 14 mezőnyjátékos jelentkezett. Egyetlen új arc a csapatban Bögi Ferenc volt, aki a DAC saját nevelésű játékosa és az őszi idényt Somorján töltötte. Betegség miatt Sharani, Hahn nem állt rendelkezésre, a következő napokban érkezik Brunetti, Veszelinov, Vera, Njie, Krstovic és Balic. Davis és Blackman a panamai válogatottal a világbajnoki selejtezők folytatására készül. A hosszútávon sérül Kalmáron kívül hiányzott Lamkel Zé és Schäfer András is. „Kalmár még nincs kész, hogy a csapattal eddzen. Nehéz sérülése volt, március óta harcképtelen. Hétfőn még kivizsgálás vár rá, utána meglátjuk. Viszont ma még biztosan nem tud a csapattal készülni. Lamkel Zé beteg, megkaptuk az orvosi eredményeit, még 10 napig biztosan nem tud visszatérni. Hogy mi lesz utána, meglátjuk.“

A vezetőedző is hallott a sajtóban megjelent hírekről, miszerint több klub is érdeklődik Schäfer András iránt. „Ha van érdeklődés, akkor a DAC-nak büszkének kell lennie. Schäfer még szabadot kapott a mai napra, hogy átvegye a legjobb játékosért járó díját Budapesten. Ami az átigazolását illeti, nem tudok róla. Holnap már velünk készül.“ – nyilatkozta Janeiro. Távozik viszont a támadó, Ion Nicolaescu, akinek átigazolásán még dolgoznak.

A DAC hazai környezetben kezdi a felkészülést és megmérkőzik a Pozsonyligetfalu, majd a Garamszentkereszt csapataival. Egy év kihagyás után január 23-án Törökországba utazik a csapat, ahol három felkészülési mérkőzést abszolvál. A főpróbát pedig a Somorja elleni tartja a DAC.

Az első edzésen résztvevő játékosok: 
Jedlička, Vantruba, Horváth (kapusok) – Beskorovainyi, Ciganiks, Kružliak, Malý, Muhamedbegovic, Dimun, Fábry, Kalmár, Nebyla, Veselovský, Andzouana, Moumou, Verlinden, Bögi (mezőnyjátékosok)

Hiányzók:
Veszelinov, Brunetti, Vera, Njie, Krstović, Balić, Schäfer – később csatlakoznak
Blackman, Davis – válogatottbeli kötelességek
Sharani, Hahn, Lamkel Zé – betegség
Szendrei – sérülés
Nicolaescu – engedély az átigazolási tárgyalásokra

A DAC felkészülési menetrendje: 
2022. január 15.: DAC 1904 – FC Pozsonyligetfalu (szlovákiai, 2. liga)
2022. január 21: DAC 1904 – FK Garamszentkereszt (szlovákiai, 1. liga)
Január 23 – február 2.: törökországi összpontosítás, három felkészülési mérkőzés
2022. január 27.: DAC 1904 – FK TSC Topolya (szerb, 1. liga)
2022. január 29.: DAC 1904 – FK Kubany Krasznodar (orosz, 2. liga)
2022. január 31.: DAC 1904 – FK Čukarički (szerb, 1. liga)
2022. február 5.: DAC 1904 – ŠTK Somorja (szlovákiai, 2. liga)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370