Megérdemelt győzelmet aratott Nagyszombatban a DAC

By
Updated: február 18, 2024

Újabb fontos győzelmet aratott a DAC a Niké Liga 20. fordulójában, a sárga-kékek a kerületi rangadón a Nagyszombat otthonában diadalmaskodtak 1:2 arányban. 

Aktívan és jól kezdte a DAC a mérkőzést a forró hangulatban. Trusa már a 7. percben helyzetbe került, egy szöglet után a beadott labda a bal oldalon került a DAC támadójához, lövését a nagyszombati kapus védte. A 16. percben Jürgens indítását Trusa egyből kapura emelte, és a bal kapufát találta el. A 27. percben helyzetbe került a Nagyszombat. Azango tört be a tizenhatosba a bal oldalon, egy sikertelen mentés után megeresztett egy lövést, a labda pedig centikkel a kapufa mellé szállt és még az érkező Ďuriš sem tudta elérni. A 42. percben vezetést szerzett a DAC. Gruszkowski kapott remek indítást a jobb oldalon, beadására Kone érkezett, de nem találta el a labdát. Érkezett viszont Ramadan, aki közelről a hálóba talált – 0:1. Teljesen megérdemelten szerzett előnyt a DAC, amely jóval veszélyesebben futballozott. A hosszabbítás első percében Bukata beadását Ďuriš fejelte hat méterről kapura, de Popović bravúrral védett.

A második félidőre feléledt a Nagyszombat, többször kényszerült védekezésre a sárga-kék alakulat. Nagy nyomást helyezett a Spartak a DAC csapatára, de a védelem és Popović remekül helyt álltak. A 80. percben nagy helyzet adódott a Nagyszombat előtt, Bernát jobboldali beadását Ďuriš fejelte centikkel fölé. A 81. percben nagy hiba után egyenlít a Nagyszombat. Takáč kapus kirúgása után Kacharaba rosszul fejelte haza a labdát Popovichoz, az érkező Ďuriš lecsapott a labdára és a kapus mellett a hálóba lőtt – 1:1. De hiába a hazai öröm, a videobíró elvette a Nagyszombat találatát. A DAC pedig kihasználta a Spartak figyelmetlenségét. A 86. percben egy támadás végén Herc fejjel tette a labdát Andzouana elé, aki parádésan vette át a labdát és jobbról betalált – 0:2. A hosszabbítás 94. percében Daniel beadását a védők kifejelték, de Miković ballal a felső sarokba vágta a labdát – 1:2. A DAC végül megőrizte az előnyét és elhozta a három pontot Nagyszombatból.

Niké Liga, 20. forduló:
FC Spartak Nagyszombat – FC DAC 1:2 (0:1)
Gólszerzők: Mikovič (94.) ill. Ramadan (42.), Andzouana (86.)
Játékvezető: Kružliak – Hancko, Vorel, 5.247 néző
Sárga lapok: Kóša, Procházka ill. Vitális, Popović, Trusa, Goure
Nagyszombat: Takáč – Koštrna (K), Štetina, Kóša, Šulek (66. Mikovič) – Procházka – Bukata (76. Poznar), Bainović (46. Bernát) – Daniel, Ďuriš, Azango (66. Ofori)
DAC: Popović – Gruszkowski, Kačaraba, Brunetti, Andzouana (K) – Jürgens (78. Herc), Dimun, Vitális – Trusa (78. Gouré), Koné (57. Mendez), Ramadan (64. Yapi)

Fotó: FC DAC

https://www.facebook.com/events/828403835283370