Magabiztos győzelemmel jutott az elődöntőbe a DAC

By
Updated: marec 4, 2020

Beváltotta a favorit pozícióját a DAC, a sárga-kékek kétgólos győzelmet arattak a Poprád felett a Slovnaft Cup negyeddöntőjében. 

Már a mérkőzés előtt váratlan cserére kényszerült a DAC, a bemelegítésnél Kalmár Zsolt megsérült, helyét Schäfer András vette át. Az első helyzetet Balić dolgozta ki, akinek lövését a hátvédsor védte, majd Divković próbálkozását Malec hárította. A 11. percben Šimić sérülés miatt kényszerült cserére, helyére Kružliak érkezett. A hazaiak legnagyobb helyzete az első félórában a 27. percben Fábry távoli lövése nem sokkal szállt a kapu mellé. A 29. percben Divković passza után Ramirez törhetett kapura, a lövése nem sokkal lőtt fölé. Egy perccel később Vida megpattanó lövése a bal kapufán kötött ki. A 33. percben vezetést szerzett a DAC, Divković remek beadására Ramirez érkezett és fejjel a hálóba talált – 1:0. A 38. percben Baljic hibája után Slobodník került helyzetbe, de Száraz védeni tudott. A 42. percben Divković törhetett kapura a bal oldalon, de Malec védeni tudott.

Fordulás után helyzettel kezdett a Poprád, Acosta megpattanó lövését Száraznak kellett menteni. Az 51. percben Ramirez állt közel a gólhoz, egy baloldali beadás után Macej kezébe fejelte a labdát. Az 57. percben kettőre növelte előnyét a DAC, egy hosszú labdára Balić érkezett, és Macej mellett a hálóba talált – 2:0. A 63. percben Horváth fejjel volt veszélyes, de a hazai védelem a helyén volt, a kontratámadás során Ramirez próbálkozását Macej védte. A 71. percben Balić baloldali beadását Kružliak küldte kapura, de Malec varázsolni tudott. A következő nagy helyzet Schäfer András előtt adódott, aki jobból éles szögből a kapufát találta el. A 82. percben Száraz bravúrral védte Gallovič lövését.

Győzelmével a DAC a Slovnaft Cup elődöntőjébe jutott.