Kikapott Nagyszombatban a DAC, jöhet a rájátszás a Konferencia ligáért

By
Updated: máj 21, 2022

Kikapott Nagyszombatban a DAC a Fortuna liga rájátszásának 10. fordulójában. Az idénynek még nincs vége, jöhet a küzdelem a Konferencia ligáért. 

A csapatot ezúttal Martin Raška másodedző irányította, ugyanis Joao Janeiro a Rózsahegy ellen megkapta harmadik sárga lapját, ezért csak a lelátón foglalhatott helyet. A 27. percben Mikovič ment el a bal oldalon, beadására Azevedo érkezett és közelről próbálkozott lövéssel, de Veszelinov bravúrral védett.

A 36. percben Balogh került helyzetbe, de 25 méterről mellé lőtt. A 37. percben pedig megállt a mérkőzés, ugyanis a nagyszombati csapatban lecserélték a 37-es számmal játszó, 104-szeres szlovák válogatott hátvédet, Martin Škrtelt. Az egykori kiváló középhátvéd könnyes szemmel búcsúzott a szurkolóktól, ráadásul a Spartak és a DAC játékosai is díszsorfalat álltak számára. Az első félidőben többnyire a Nagyszombat volt veszélyesebb a kapura.

Már a szünetben három játékost cserélt a DAC, változtatva ezzel a csapat játékán. A 66. percben Iván Alex három játékost kicselezve kapra lőtt, a labda kiesett Veszelinov kezéből, de Bukata nem tudta gólra váltani a lehetőséget. Többet birtokolta a labdát a hazai csapat, a DAC nehezen lendült játékba. A 82. percben gólt szerzett a Nagyszombat. Egy hosszú indítás után Bamidele törhetett kapura, 15 méterről pedig a hálóba talált – 1:0. Próbált egyenlíteni a DAC, de helyzetbe nem tudott kerülni. A 92. percben még Iván Alex veszélyes szabadrúgását Beszelinov bravúrral hárította.

Ezzel lezárult a felsőház a DAC számára, viszont a sárga-kékek kedden a Liptószentmiklós ellen küzdhetnek meg a Konferencia ligáért.

Spartak Nagyszombat – FC DAC 1:0 (0:0)
Gólszerző: Bamidele (82.)
Nagyszombat: Takáč – Koštrna, Škrtel (K) (41. Ujlaky), Kóša (59. Kozak), Mikovič – Savvidis, Procházka, Vlasko (70. Boateng) – Azevedo (59. Iván), Olejník (46. Yusuf), Bukata
DAC 1904: Veszelinov – Blackman (46. Andzouana), Muhamedbegovic, Brunetti (85. Sharani), Malý, Davis – Njie – Dimun (K) (46. Nebyla), Andrezihno (70. Veselovský), Moumou – Balogh (46. Szánthó)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.