Kétgólos győzelemmel zárta az őszi idényt a DAC

By
Updated: december 15, 2020

Kétgólos győzelemmel zárta az őszi idényt a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga 18. fordulójában a Szenice ellen diadalmaskodtak 2:0 arányban. 

Aktívan kezdett a vendégcsapat, már a 2. percben Addo próbálta meglepni Jedličkát, de a labda mellé szállt. Az első tízperc során a Szenice volt veszélyesebb, de konkrét helyzetet nem dolgozott ki. A 20. percben egy szöglet után Asanovic küldte egyből a labdát a kapura, Jedlička bravúrral hárított, a kipattanót Addo próbálta a hálóba küldeni, de a DAC kapusa ismét hárított. A 24. percben Ramirez kapura tartó lövését Fryšták ütötte szögletre. A 38. percben Kalmár remek passzal indította Ramirezt, aki kapura törhetett, a tizenhatos vonaláról leadott lövését a szenicei kapus bravúrral szögletre mentette.

Jól kezdte a második félidőt a DAC, amely már az 51. percben vezetést szerzett. Nicoalescu ment el a jobb oldalon, lapos beadását a szenicei védők a kapu előtt üresen álló Divkovic elé passzolták, aki a labdát továbbküldte Kalmárhoz, a DAC csapatkapitánya pedig az üres kapuba küldte a labdát – 1:0. A 54. percben Ramirez próbálta ki Fryšták kapus figyelmét, éles szögből leadott lövését a szenicei hálóőr védte. A 68. percben Balic hosszú labdáját Divkovic próbálta egyből kapura lőni, de Šimčák közbelépett. A 72. percben növelte előnyét a DAC, Balic jobboldali beadását a védők kifejelték, a kipattanót Nicolaescu küldte a hálóba – 2:0. A 79. percben Galovič passza után Duda küldte mellé a labdát. A 84. percben Ramirez 25 méterről leadott lövése centikkel szállt a kapu mellé. Az eredmény már a végére nem változott, a DAC kétgólos győzelemmel zárta az őszi idényt.

FC DAC 1904 – FK Szenice 2:0 (0:0)

Gólszerzők: 51. Kalmár, 72. Nicolaescu

DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Beskorovainyi, Kružliak – Njie – Fábry (46. Nicolaescu), Balić – Kalmár – Divković (77. Andzouana), Ramirez

Senica: Fryšták – Kopečný, Asanović, Nemec, Šimčák – Gallovič, Addo (87. Niarchos)- Yenne, Piroska (77. Duda), Košťál (69. Fotr) – Malec (86. Mašulovič)