Kétgólos előnyt vesztett el a DAC, döntetlen az Aranyosmarót ottonában

By
Updated: október 14, 2022

Kétgólos előnyt vesztett el a DAC, a sárga-kékek 2:2-es döntetlennel zártak az Aranyosmarót otthonában a Fortuna liga 14. fordulójában. 

Már a 10. percben nagy helyzetet dolgozott ki a ViOn, Ďubek szöglete után Almeida került helyzetbe a bal oldalon, lövését Petráš bravúrral védte. A 30. percben szintén Petráš volt akcióban, ezúttal Mondek lövését védte. Az első félidőben többnyire a két tizenhatos közt folyt a játék, kevés helyzettel. A DAC birtokolta többet a labdát, de nem tudott előnyhöz jutni. Nem így a második félidőben, amikor is már a 48. percben megszerezte a vezetést a DAC. Ďubek hibája után Krstović szerzett labdát, egyedül törhetett kapura és jobbról a kapus mellett a hálóba talált – 0:1. Az 52. percben Almeida fejjel volt veszélyes. A 64. percben kettőre növelte előnyét a DAC, Kalmár kapott remek labdát a tizenhatos vonalán, jobbal átvette, ballal pedig a kapuba talál – 0:2. Ekkor már úgy tűnt, nem jut szóhoz a ViOn, sima győzelem lesz a sárga-kékek számára, viszont a hazaiak gyorsan megrázták maguka. A 79. percben Brenkus szöglete után Niarchos talált fejjel a hálóba – 1:2. A 81. percben Brenkus végzett el szabadrúgást 28 méterről, a labda nagy meglepetésre a kapuban kötött ki – 2:2. Az utolsó tíz percben tovább próbálkozott a DAC, de újabb gól már nem született. Két győzelem után döntetlennel zártak a sárga-kékek.

FC ViOn Aranyosmarót – FC DAC 2:2 (0:0)
Gólszerzők: Niarchos (79.), Brenkus (81.) ill. Krstović (48.), kalmár (64.)
ViOn: Lukáč – Suľa, Pintér, Šuvalija (51. Bednár), Čonka – Múdry, Duga – Almeida, Ďubek (K) (65. Vestenický), Mondek (65. Brenkus) – Niarchos
DAC: Petráš – Pinto, Risvanis, Muhamedbegovic, Andzouana – Nebyla (46. Fazlagić), Dimun (86. Kružliak), Veselovský (61. Ramadan) – Szánthó (61. Blackman), Krstović, Gavrić (46. Kalmár)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.