Kalmár Zsolt visszatért, kikapott Nagyszombatban a DAC

By
Updated: august 20, 2022

Elszenvedte első vereségét a bajnokságban a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga 6. fordulójában a Nagyszombat otthonában maradtak alul 3:1 arányban. 

Nem kezdődött jól a mérkőzés a DAC számára, már a 16. percben vezetést szerzett a Spartak. Erik Daniel indult meg a jobb oldalon, Veszelinov beadásra számított, de a Spartak szélsője a rövid oldalra lőtt és a hálóba talált – 1:0. A 25. percben Balogh végzett el szabadrúgást 23 éterről, lövését Takáč kapus szögletre mentette.

Míg az első félidő a gólon kívül kevesebb izgalmat hozott, addig a második játékrész annál többet. Remekül kezdődött a második félidő a hazaiak számára. A 46. percben Štefánik szöglete után Mikovič másodszorra küldte a labdát a hálóba – 2:0. Az 53. percben szépített a DAC. Egy kifejelt szögletet Veselovský küldött vissza a kapu elé, a labdát végül Nicolaescu közelről küldte a kapuba – 2:1. Két perccel később ismét változott az eredmény. Daniel lövését Veszelinov még kiütötte, a labdát Bamidele készítette le Bukata elé, aki 13 méterről nem hibázott – 3:1. Az 58. percben Mikovič Káčer ellen volt szabálytalan, amiért megkapta második sárga-lapját, így a pirosat is. A 64. percben Káčer lövését védte parádésan Takáč, három perccel később izomsérülés miatt Risvanist kellett lecserélni. Próbált nyomást gyakorolni a Nagyszombatra a DAC, de nehezen került helyzetbe. A sárga-kékek esélyeit rontotta az időjárás is, ugyanis a második játékrészben komoly eső zúdult a pályára. A 79. percben egy fontos személy is pályára lépett, mégpedig Kalmár Zsolt, aki bokarésülése után tért ismét vissza. A 81. percben Ciganiks beadása után Krstović fejelt kapura, de Takáč ismét védett. Két perccel később Kružliak fejjel találta el a kapufát. Az eredmény a lefújásig már nem változott, így a Nagyszombat örülhetett a három pontnak. A DAC elszenvedte első vereségét a bajnokságban.

Spartak Nagyszombat – FC DAC 3:1 (1:0)
Gólszerzők: 16. Daniel, 46. Miković, 55. Bukata, ill. 53. Nicolaescu
Sárga lap: 15. Kóša, 24., 58. Mikovič, ill. 72. Dimun, 86. Kalmár
Piros lap: 58. Mikovič
Nagyszombat: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič (K) – Savvidis – Bukata (91. Čurma), Štefánik (73. Paur) – Daniel (61. Tumma), Boateng (73. Ristovski), Yusuf (62. Soliu)
DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Risvanis (68. Brunetti), Kružliak (K), Muhamedbegović (46. Ciganiks) – Balogh, Káčer, Dimun (79. Kalmár) – Veselovský (79. Szánthó), Krstović, Ramadan (46. Nicolaescu)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.