Hétgólos mérkőzésen szenvedett vereséget a DAC

By
Updated: máj 11, 2019

Véget ér a DAC öt mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, a sárga-kékek hazai pályán a Szered ellen szenvedtek vereséget a Fortuna liga rájátszásának 8. fordulójában.

A biztos ezüstérem tudatában lépett pályára a DAC a Szered ellen, ennek fejében Peter Hyballa változtatott a megszokott kezdőcsapaton.

Azonnal góllal kezdődött a találkozó, már a 30. másodperc után rezgett a hazai háló. A szeredi Šperar baloldalról kapott passz után az ötösről vágta a labdát a frissen bemutatkozó Kucz hálójába – 0:1. Ez volt ebben az idényben az első szeredi gól a DAC hálójában. A 13. percben már kettővel vezettek a vendégek, Lačný passzát Šperar közelről küldte a kapuba – 0:2. A 18. percben megszületett az első hazai gól, Čmelík lapos lövését Nwolokor kiütötte, az érkező Vida Kristopher pedig a hálóba talált – 1:2. A 43. percben ismét a szerediek örülhettek, Iván baloldali beadását Lačný küldte közelről a hálóba – 1:3.

A helyzetre Peter Hyballa is reagált, aki a félidőben kettős cserét hajtott végre. Az 52. percben Davis baloldali passza után Kalmár a felső lécet találta el. Az 55. percben Michalík Vida Kristopherral szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a büntetőt Davis magabiztosan értékesítette – 2:3. A 67. percben Davis lövését Djiby Ba blokkolta, majd Čmelík küldte a kapu mellé. A 68. percben fölénybe került a Szered, egy kontratámadásnál Pankaričan törhetett kapura, de lövését Kucz remekül hárította. A 74. percben ismét veszélyeztetett a DAC, Vida Máté lövését Sus a gólvonalról hárította. A hosszabbításban Morong jobboldali beadását Ulrich küldte a kapuba – 2:4. Szintén a hosszabbításban még szépített a DAC, a csereként beállt Bilenkyi volt a gólszerző – 3:4. A DAC öt győzelem után szenvedett vereséget, de a második hely már nincs veszélyben.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – ŠKF iClinic Szered 3:4 (1:3)
Gólszerzők: 18. K. Vida, 56. Davis z pok. Kopu, 90+. Bilenkyi – 1., 13. Špehar, 43. Lačný, 90+. Ulrich
Sárga lapok: 71. Šatka, 75. Čmelík – 35. Baez, 55. Michalík, 90+. Sus
Játékvezető: Čiernik – Hrmo, Poláček – 9.564 néző
FC DAC: Kucz – Blackman (81. Bilenkyi), Huk, Šatka, Davis – Herc (46. Kalmár), Ronan, Bednár (46. M. Vida) – Čmelík, Divković, K. Vida
Szered: Nwolokor – Sus, Michalík, Djiby Ba, Hučko – Baez (81. Adekuoroye), Bilas – Morong, Špehar, Iván (76. Ulrich) – Lačný (65. Pankaričan)