Hatgólos mérkőzésen döntetlenezett Zsolnán a DAC

By
Updated: apríl 4, 2021

Megbirkózott hiányzóival a DAC, a sárga-kékek hatgólos mérkőzésen döntetleneztek a Zsolna otthonában a Fortuna liga rájátszásának 3. fordulójában. A pontvesztések után a Slovan már 13 ponttal áll a tabella élén.

Kissé megváltoztatott csapattal állt fel a DAC a Zsolna ellen. Kalmár és Schäfer térdsérülés miatt hosszabb pihenőre kényszerül, Divković pedig a kispadon kapott helyet.

Ennek ellenére Ramirez már a 2. percben helyzetbe került, jobboldali lövését Petráš védte. A Zsolna is támadásba lendült, a 8. percben Falzagic lövését Jedlička hárította. A 11. percben Balić kapott remek labdát a tizenhatoson, lövését Petráš szögletre mentette. Egy perccel később Ramirez fejesét fogta a zsolnai kapus. A 22. percben vezetést szerzett a DAC! Ramirez kapott remek labdát, egyedül törhetett kapura, a kifutó Petráš mellett a hálóba talált – 0:1. A 30. percben egyenlít a Zsolna, Rusnák jobb oldalon remek cselek után passzolt középre, az érkező Ďuriš az ötösről a kapuba talált – 1:1. Nem tartott sokáig a hazaiak öröme, a 33. percben Balić 20 méterről jobbal tekert Petráš hálójába – 1:2. Újabb három perccel később büntetőhöz jutott a Zsolna, Davis a tihenhatoson belül Kaprálikkal szemben szabálytalankodott. A labda mögé Kurminowski állt, aki a büntetőt magabiztosan értékesítette – 2:2. A 41. percben vezetést szerzett a Zsolna, Bernát jobboldali beadása után Ďuriš fejjel küldte a labdát a hálóba – 3:2. A DAC viszont továbbra is támadásban maradt. A hosszabbításban Blackman passzolt jobbról Ramirezhez, aki a tizenhatosban nagy erővel lőtt a léc alá – 3:3.

Fordulás után is remek támadófutball zajlott a pályán, viszont kevesebb lehetőség adódott a játékosok előtt. Az 53. percben egy kapu előtti kavarodás után Gono lövését Jedlička küldte szögletre. Az 59. percben Gono, két perccel később Ramirez próbálkozását blokkolták a védők. A 67. percben Blackman jobbról, éles szögből leadott lövését Petrášnak kellett kiütni. Érdekesség, hogy míg az első félidőben 11 lövés ment kapura, addig a másodikban csak egyetlen egy. Az eredmény a lefújásig már nem változott, így döntetlennel zárt a két együttes.

MSK Zsolna – FC DAC 3:3 (3:3)
Gólszerzők: Ďuriš (30., 41.), Kurminowski 11-ből (36.) ill. Ramirez (22., 45.+), Balić (33.)
Sárga lapok: Nebyla (58.), Ramirez (64.), Müller (81.)
Zsolna: Petráš – Rusnák, Kopas, Kiwior, Sluka – Gono (83. Jibril), Fazlagič, Bernát (62. Slebodník) – Kaprálik (76. Goljan), Kurminowski (83. Myslovič), Ďuriš. Edző: Pavol Staňo.
DAC: Jedlička – Sommer, Müller, Kružliak, Davis – Blackman (84. Moumou), Christie-Davies, Balić, Andzouana (76. Divkovič) – Nebyla (69. Friede) – Ramirez. Edző: Bernd Storck.