Győzött Izlandon a DAC és az Európa liga 2. selejtezőkörébe jutott

By
Updated: august 27, 2020

Győzött az izlandi Hafnarfjördur otthonában a DAC az Európa liga 1. selejtezőkörében. A sárga-kékek Balić és Ramirez góljaival diadalmaskodott és az Európa liga 2. selejtezőkörébe jutottak. 

Az első 20 perc óvatos futballt hozott. Mindkét csapaton érezhető volt, hogy nem akarnak hibázni, ugyanis egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutó sorsa. A 22. percben vezetést szerzett a DAC! Schäfer indította remek passzal a jobb oldalon Blackmant, aki középre passzolt, a labdát Divković átlépte, az érkező Balić pedig kapura lőtt. A labda az egyik védőn megpattanva irányt változtatott és a hálóban kötött ki – 0:1. A 39. percben Divković tört középre a jobb oldalról, lövése fölé szállt.

Fordulás után próbálkozott az izlandi csapat, de kevés sikerrel. Az első komolyabb hazai helyzet az 51. percben érkezett, Jónsson távoli lövését Jedlička magabiztosan védte. A 76. percben egy indítás után Kalmár lódult meg a bal oldalon, éles szögből kapura lőtt, a kipattanóra Ramirez érkezett és a hálóba talált – 0:2. A 82. percben Kalmár végezhetett el egy szabadrúgást 25 méterről, a labda az oldalhálón végződött. A kétgólos vezetés ellenére is aktív maradt a DAC, előnyét viszont már nem növelte. A győzelemmel a sárga-kékek az Európa liga 2. selejtezőkörébe jutottak.

FH Hafnarfjördur – FC DAC 0:2 (0:1)
Gólszerzők: Balic (22.), Ramirez (76.)

FH Hafnarfjördur: Nielsen – Vidarsson, Thórisson, Kristjánsson, Gunnarsson – Hafsteinsson (71. Gudnason), Jónsson (58. Finsen), Sverrisson (82. Sigurdsson) – Helgason, Finsen, Lennon
DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Balič, Schäfer – Divkovič (71. Fábry), Friede, Kalmár – Ramirez