Gólnélküli döntetlennel zárt a DAC a Garamszentkereszt ellen

By
Updated: november 7, 2020

Gólnélküli döntetlennel zárult a DAC-Garamszentkereszt mérkőzés, a sárga-kékek nem tudták megszerezni a győzelmet a Fortuna liga 13. fordulójában. 

Két hét után lépett pályára ismét a DAC, ugyanis a szerediek csapatát ledöntötte a koronavírus és a 12. forduló mérkőzését halasztani kellett. A vírus a sárga-kékeknél is megjelent, három játékos – Davis, Blackman, Balić – nem léphetett pályára.

A mérkőzést a Garamszentkereszt kezdte jobban, egymás után három szögletet is rúghattak, az egyiknél Jedlička is nagyot nyújtózott. Az első valamirevaló helyzet a 26. percben érkezett, Fadera passza után Audino lőtt fölé. Az első félórában többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, több pontatlansággal mindkét oldalon. A 33. percben Mendez indult meg a bal oldalon, beadását Kalmár küldte közelről kapura, de Jenčo bravúrral védett.

 

Cserékkel kezdte a második félidőt a DAC, Bernd Storck a védelemben eszközölt változásokat. Az 52. percben nagy lehetőséghez jutottak a vendégek, a tizenhatosban Bimenyimana fejelt Fadera elé, aki a labdát a kapu fölé lőtte. Az 54. percben Fábry szabadrúgása után Beskorovainyi fejelt kapura, de Jenčo a helyén volt. Az 57. percben hatalmas helyzet adódott a DAC előtt, egy remek támadás után Divković a kapufát találta el, a kipattanót Sommer küldte mellé. A 71. percben Kalmár szabadrúgásból veszélyeztetett, két perccel később Župa lövése szállt mellé. A végén még Ramirez került helyzetbe, közeli lövését Jenčo bravúrral védte.