Ezüstrangadót nyert a Zsolna ellen a DAC

By
Updated: apríl 6, 2019

Ezüstrangadót nyert a DAC, a sárga-kékek a második helyért folyó csatában Connor Ronan góljával győzték le a Zsolna gárdáját. 

Igazi rangadót játszott egymással a DAC és a Zsolna, a két együttes a tabella második helyéért fej-fej mellett küzd a rájátszásban.

Már a 6. percben veszélyeztettek a vendégek, Mihalík kiugratása után Škvarka törhetett kapura, de Jedlička remekül hárított. Hatalmas lehetőség adódott a DAC előtt a 9. percben, Davis baloldali passzát Divković az ötösről fölé rúgta. Egy perccel később Kalmár próbálkozott lövéssel, de Holec szögletre mentett. A 15. percben Kalmár baloldali passza két játékoson is átjutott, majd a tizenhatos vonaláról Ronan lövése a hálóban kötött ki – 1:0. A középkezdés után azonnal támadásba lendült a Zsolna, Škvarka ellen Kone szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt viszont Mihalík a felső lécre bombázta. A 24. percben Kone növelhette volna a DAC előnyét, Ronan beadása után viszont a fejest Holec védte. A 33. percben Čmelík érkezett túl gyorsan Ronan beadására. A 37. percben Škvarka próbálkozott lövéssel, de pontatlan volt. A 44. percben Davis szabadrúgása után Huk fejelt kapura, de a hátvéd lesen állt.

Fordulás után is remek futball zajlott a játéktéren. Az 50. percben Davis kapott remek labdát, de a kapu fölé lőtt. A 60. percben egyenlíthettek volna a vendégek, egy kontratámadás után Škvarka került a kapu elé, lövését Jedlička remekül hárította. Egy perccel később Holúbek beadása után Boženík próbált egy gyengébb lövést, de Jedlička számára nem okozott gondot. A 79. percben Káčer veszélyes lövését ismét a DAC kapusa védte. Két perccel később Balaj lövését Jedlička lábbal védte. A 82. percben Divković növelhette volna az előnyt, de az ötösről leadott lövését Holec szögletre mentette. A 87. percben Kalmár végezhetett el szabadrúgást, veszélyes lövését a zsolnai kapus ezúttal is szögletre küldte. A végén még próbált veszélyeztetni a zsolnai gárda, de sikertelenül. A lefújás után a DAC a 250. győzelmét ünnepelhette a legfelsőbb osztályban.

FC DAC 1904 – MŠK Zsolna 1:0 (1:0)

Gólszerző: 15. Ronan

Sárga lapok: 45. Čmelík, 55. Huk, 88. Koštrna

Játékvezető: Sedlák – Somoláni, Ferenc – 8.541 néző

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Huk, Kone, Davis – Ronan, M. Vida, Kalmár – Čmelík (76. Taiwo), Divković (89. Backman), K. Vida (71. Bednár)

Zsolna: Holec – Anang, Kaša, Králik, Lochoshvili – Káčer, Pečovský, Škvarka – Mihalík (67. Tomič), Boženík (73. Balaj), Holúbek (83. Vallo)