Európa liga: Végre kezdőőődik!

By
Updated: júl 11, 2019

Végre eljött az a nap, amikor a DAC ismét pályára lép az Európa ligában, az 1. selejtezőkörben a lengyel Cracovia Krakkó csapta érkezik Dunaszerdahelyre. 

A sárga-kékek egy idényen át azért küzdöttek, hogy ismét a nemzetközi porondon bizonyítsanak. Nem lesz könnyű, magabiztosan jött a Cracovia, győzni szeretnének a Csallóközben.

Bevallom, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóra tartva ismét előtörtek bennem a tavalyi izgalmak, amikor 25 év után léphetett ki a nemzetközi porondra a DAC, és akkor a Dinamo Tbiliszi érkezett. Egész héten a mérkőzés a téma, mindenki arról beszél, milyenek a sárga-kékek esélyei, megverheti-e ellenfelét, sokan már a fogadóiroda nyújtotta lehetőségeket firtatják.

Ez nem egy hétköznapi mérkőzés, és nem konkrétan az ellenfél miatt. Sokszor csodálkozunk és irigykedünk, hogy akár a szlovák, vagy a magyar csapatok Európa ligát vagy Bajnokok Ligáját játszanak, de ez a sorozat most Dunaszerdahelyre érkezett és egy komoly ellenfélt hozott. A csapatok egész évben küzdenek azért, hogy aztán ilyen mérkőzéseket játszhassanak, a szurkolók pedig már lassan nyári kirándulásként tekintenek a DAC idegenbeli mérkőzéseire.

Leírhatatlan érzés, az a sok pillanat, ami ezt az összecsapást övezi. Egy új tapasztalat, egy új helyzet mindenki számára. DAC-Slovan mérkőzést minden évben rendeznek, de Európa liga, nemzetközi porond egyszer van az idényben, és csak a csapaton múlik, hogy meddig tart. Tavaly fantasztikus pillanatokat éltünk át a Dinamo Tbiliszi ellen, egy szintet lépett a DAC Európában, reméljük, ez idén sem marad el.

A Fanklub lázasan készül a koreóra, a szurkolók már a mérkőzés előtti napon megvásárolják a kizárólag erre a találkozóra készített sálat, hogy aztán másnap mindenki vonulhasson a stadionba. Ez egy hatalmas lehetőség, a klubnak, a játékosoknak, a városnak, hogy ismét megmutassa magát Európában, mi pedig izgalmas perceket éljünk át a mérkőzés során.