Előny a görögöknél, a DAC otthonában győzött az Atromitos

By
Updated: júl 25, 2019

Hazai pályán szenvedett vereséget a DAC az Európa liga 2. selejtezőkörében, a sárga-kékek 1:2 arányban maradtak alul a görög Atromitos ellen. 

A klub történetének első görög ellenfelét fogadta a DAC, a mérkőzés nem bizonyult könnyűnek. A szurkolók már a névsorolvasásnál megtapsolták a görögök két magyar játékosát, Megyeri Balázst és Ugrai Rolandot. A mérkőzést a DAC kezdte jobban, azonnal nekiesett ellenfelének. A 6. percben Divković kapott egy remek labdát a védelem mögé, egyedül maradt a kapu előtt, de nem tudta jól átvenni a labdát. A 10. percben Ronan végezhetett el egy szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, de a labdát Megyeri kezébe lőtte. A 17. percben Kalmár lódult meg, két játékost kicselezve lőtt kapura, de Megyeri bravúrral hárított. Hiába tartotta nyomás alatt ellenfelét a DAC, a 20. percben a görögök szereztek vezetést. Umbides tört be a tizenhatosba, első lövését még Kružliak becsúszva szerelte, de az újabb próbálkozása a kapuban kötött ki – 0:1. A helyzetre Peter Hyballa cserével reagált Ronan helyett Vida Krisopher állt kapuba. A váltásnak meg is lett az eredménye, a 35. percben Kalmár passza után Vida Kristopher 22 méterről a bal sarokba küldte a labdát – 1:1. Közel állt a vezetéshez az Atromitos a 42. percben, Vellios lövése nem sokkal szállt mellé. A 43. percben Umbides jobboldali beadását Vellios továbbengedte, az érkező Manoussos pedig a hálóba vágta a labdát – 1:2. Azonnal egyenlíthetett volna a DAC, Ramirez lövése a kapufa mellé szállt.

A második félidőben is folytatódott a DAC fölénye és kiváló játék zajlott a pályán. Az 50. percben egy beívelés után Čmelík került a kapu elé, Megyeri az utolsó pillanatban mentett. A 62. percben Vida Kristopher remek labdával ugratta ki Davist, aki próbált kapura törni, de Megyeri időben kifutott és menteni tudott. A DAC próbált egyenlíteni, de az Atromitos őrizte az előnyét. A 89. percben Farlest sikerült kiugratni, egyedül tört Jedličkára, megkerülte a kapust, éles szögből a kapufát találta el, a kipattanót Umbides küldte az üres kapu mellé. Az utolsó percekben a vendégek már őrizték az előnyüket, aminek köszönhetően győzelemmel távoztak Dunaszerdahelyről.

FC DAC 1904 – Atromitos FC 1:2 (1:2)
Gólszerzők: 35. K. Vida – 20. Umbides, 43. Manoussos
Sárga lapok: 40. Čmelík (DAC)
Játékvezetők: Dankert – Haecker, Seidel (mind Németország) – 9.980 néző
FC DAC: Jedlička – Koštrna, Oravec, Kružliak, Davis (73. Blackman) – Ronan (30. K. Vida), M. Vida – Čmelík (60. Veselovský), Kalmár, Divković – Ramirez
Atromitos: Megyeri – Kivrakidis (39. Natsos), Risvanis, Goutas, Katrans – Madron, Charisis – Manoussos, Umbides, Nsikulu (61. Farley), Vellios (74. Khila)