Egy gólos vereség az FCSB otthonában, búcsúzik a Konferencia-ligától a DAC

By
Updated: august 11, 2022

Kettős vereséggel búcsúzott a DAC az Európa Konferencia-ligától, a sárga-kékek az FCSB otthonában is egy gólos vereséget szenvedtek. Ezzel az EKL 3. selejtezőkörével zárul a DAC nemzetközi kupaszereplése.

Jól kezdte a mérkőzést a DAC, nem ijedt meg ellenfelétől. Aktívak voltak a sárga-kékek, letámadták a román csapat játékosait. A 11. percben egy remek ellentámadás során Blackman passza után Balogh került helyzetbe, lövésével a jobb kapufát találta el. A 28. percben vezetést szerzett az FCSB. Popescu indítása után Rusu ment el a bal oldalon, éles szögből belőtt labdája a kapufát találta el, a kipattanót az érkező Cordea a hálóba lőtte – 1:0. A gól kissé meglepte a DAC csapatát, ennek ellenére nem került helyzetbe az FCSB.

Az 57. percben Olaru ment el a bal oldalon, beadás helyett a lövést választotta, a labda a kapu mellé szállt. A 66. percben Krstović végzett el szabadrúgást 22 méterről, de a labda a kapus kezében landolt. Két perccel később Balogh került helyzetbe a tizenhatos vonalán, lövése centikkel mellé szállt. A 79. percben egy szabadrúgás kombináció után Rusu futott be a védelem mögé, lövését Veszelinov bravúrral védte.

A DAC a hazai 0:1 után az FCSB otthonában is hasonló eredményt ért el, így kettős győzelemmel búcsúzik az Európa Konferencia-ligától.

FCSB – FC DAC 1:0 (1:0)
Gólszerző: 28. Cordea
FCSB: Tarnovanu – Cretu, Dawa, Tamm, Radunović – Edjouma, Olaru – Cordea (72. Sut), Popescu (K), Miculescu (51. Oaida) – Rusu (87. Stoica)
DAC: Veszelinov – Risvanis, Brunetti (80. Davis), Muhamedbegovic – Blackman (K), Szánthó (46. Nicolaescu), Káčer, Dimun, Ramadan (80. Veselovský) – Balogh, Krstović

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.