Egy gól döntött, kikapott a Szered ellen a DAC

By
Updated: august 8, 2021

Egy gól döntötte el a Szered-DAC találkozót a Fortuna liga 3. fordulójában, azt az egy találtot a Szered szerezte és ezzel legyőzte a dunaszerdahelyi csapatot. 

Már az 1. percben próbált veszélyeztetni a Szered, de Gatarić lövése fölé szállt. A 4. percben Balic indítására Iliev kapus kifutott a tizenhatoson kívülre, az elfelejt labda Schäferhez került, aki viszont az üres kapu mellé lőtt. A 9. percben egy támadás végén Divković kerüült helyzetbe, ballal leadott lövését Iliev kiütötte. A 26. percben Taiwo fején maradt a gól, Balić beadása után a DAC támadója egyedül maradt az ötösön, senkitől sem zavartatva mellé fejelt. A 42. percben Gatarič kezdett egy szólóba, több játékost kicselezve a tizenhatosra került, lövését Jedlička védte. Hiába tartotta többet a lábán a labdát a DAC, helyzetbe nem tudott kerülni.

A 62. percben Adam Morong kapott remek labdát a jobb oldalról és 23 méterről a kapu bal oldalába talált – 1:0. Egy perccel később Rymarenko került helyzetbe, Taiwo emelte át a hátvédsort, de Rymarenko a kapu fölé lőtt. A 64. percben egy kis kakaskodás történt a pályán. Egy párharc során Haša megrúgta Balićot, aki a játékost visszarúgta, majd lökdösődés alakult ki a játékosok között. A játékvezető sárga lapokkal oldotta meg a forró helyzetet. A továbbiakban a DAC próbált egyenlíteni, de sok pontatlanság miatt nem tudott helyzetbe kerülni. A 82. percben Rymarenko próbálkozott lövéssel, de a labda nem sokkal szállt mellé.

A DAC a végéig már nem tudott egyenlíteni, így elszenvedte második vereségét a bajnokságban, míg a Szered megszerezte első pontjait az új idényben.

SKF Szered – FC DAC 1:0 (0:0)
Gólszerző: Morong (62.)
Sárga lapok: 49. Popović, ill. 37. Vera, 40. Divković, 72. Beskorovainyi
i), Taiwo (71. Nicolaescu)
Szered: Iliev – Dias, Hurtado, Hučko (K) – Morong (85. Katunský), Gatarić, Jureškin, Kadlec – Radić (76. Potoma), Popović (76. Machuča) – Haša (90. Michalík)
DAC: Jedlička – Kružliak (K), Beskorovainyi, Brunetti – Vera (58. Moumou), Balić (84. Veselovský), Njie (58. Rymarenko), Schäfer, Ciganiks – Divković (84. Sharan

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.