Döntetlen Trencsénben, a második helyen zárja az idényt a DAC

By
Updated: máj 15, 2021

Döntetlenezett Trencsénben a DAC, miután a hazaiak az utolsó percben szerzett góllal egyenlítettek. Mivel a Slovan győzött, így a DAC második helyen zárja a Fortuna liga 2020/2021-es idényét. 

Aktívam kezdte a találkozót a két csapat, mindkét oldalon több helyzetet alakítottak ki. A 8. percben Ikoba baloldali lövését Jedlička szögletre mentette. A 10. percben Divković próbálkozott lövéssel, a labda nem sokkal szállt mellé.  27. percben Nicolaescu talált a hálóba, de a gól les miatt érvénytelen volt. A 36. percben Ramirez kapott remek labdát a védelem mögé, egyedül törhetett kapura, lövését Kukučka kapus bravúrral védte. A 38. percben Gali beadását Ikoba küldte fejjel nem sokkal mellé.

Fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is a támadófutball dominált a pályán. Az 50. percben Gaži indult meg a jobb oldalon, Kadák elé passzolt, aki jó helyzetben egy védőjátékost talált telibe. Az 58. percben vezetést szerzett a DAC, Davis beadását Beskorovainyi fejelte a hálóba – 0:1. A gól után nehezen lendült játékba a Trencsén, ráadásul komoly helyzetet sem tudott kialakítani. A 90. percben Davis szabadrúgását Ramirez fejelte kapura, de Kukučka kapus bravúrral védett. Még a 90. percben egyenlít a Trencsén, Madou beadására Corryn érkezett és fejjel a hálóba talált – 1:1. A maradék két percben az eredmény már nem változott, döntetlennel zárult a Trencsén-DAC találkozó. Mivel a Slovan győzni tudott Aranyosmaróton, így a DAC a második helyen zárja az idényt.

AS Trencsén-FC DAC 1:1 (0:0)
Gólszerzők: Corryn (90.) ill. Beskorovainyi (58.)
Trencsén: Kukučka – Ligeon, Ramon, Križan, Madu – Lavrinčík – Gaži (72. Corryn), Zubairu, Kadák, Abubakar – Ikoba
DAC: Jedlička – Sommer, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Divkovič (68. Moumou), Schäfer (76. Njie), Balić (86. Müller), Taiwo – Nicolaescu (46. Nebyla), Ramirez