DAC: Nincs elítélés, a magyarellenes szlogenek hozzátartoznak a szlovákiai futballfolklórhoz

By
Updated: september 1, 2022

Lassan már nem múlik el úgy rangadó a DAC és a többi rivális között, hogy ne hangzana el bármiféle magyargyűlölő megnyilvánulás az ellenfél táborából. 

A DAC vezetői megelégelték a szövetség tétlenségét és hivatalos nyilatkozatban tiltakozik a tarthatatlan helyzet ellen.

„A DAC 1904 futballklub mély nyugtalanságát fejezi ki az ŠK Slovan Pozsony elleni élvonalbeli mérkőzésen történtekkel kapcsolatban.
Annak ellenére, hogy a Szlovák Labdarúgó-szövetség több alkalommal is indított kampányt a rasszizmus ellen, ezzel párhuzamosan a stadionokban egész Szlovákia-szerte immár hosszú évek óta hallatszanak magyarellenes megnyilvánulások anélkül, hogy a SZLSZ nyilvánosan elítélné az effajta viselkedést. A „bi Maďara do hlavy“ („üsd a magyar fejét”) vagy a „maďarské ku**y” („magyar ku**ák”) szlogenek skandálása hozzátartozik a szlovákiai futballfolklórhoz, legyen szó első vagy második ligás klubról. Sajnos teljesen megszokott, hogy a bemondó sem szólítja fel a szurkolókat a hasonló rigmusok felhagyására, ahogy ezt szerdán a Slovan otthonában is megtörtént, ahol az egész mérkőzés folyamán sértegették a magyarokat.
Meggyőződésünk, hogy egy futballmérkőzés minden szurkoló számára pozitív élményekkel kellene szolgálnia, nem pedig egy olyan helynek lennie, ahol nemzetiségi gyalázkodások hallhatók. Emiatt felszólítjuk a SZLSZ-t és a futballklubokat, akárcsak az egész szlovák társadalmat, hogy nyilvánosan ítéljék el a hasonló viselkedést. Egyúttal nyomatékosan kérjük a Szlovák Labdarúgó-szövetséget, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az effajta viselkedés örökre eltűnjön a futballpályákról.“ – közölte álláspontját a DAC.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.