Az Aranyosmarót csapatát is legyőzte a DAC

By
Updated: október 20, 2019

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a DAC, a sárga-kékek Vida Máté és Divković góljaival verték az Aranyosmarót csapatát a Fortuna liga 12. fordulójában.

A válogatott szünet miatt három hét után lépett pályára ismét a MOL Arénában a DAC, az ellenfél ezúttal az erős középmezőnybe tartozó Aranyosmarót volt.

Már a 7. percben veszélyes helyzettel kezdett a DAC, Fábry jobboldali beadását Ronan próbálta kapura lőni, de Pintér hárítani tudott. A 13. percben vezetést szerzett a DAC, Vida Máté kapott egy labdát a tizenhatos előtt, lövésével a bal kapufát célozta meg, a labda pedig a hálóban landolt – 1:0. A 25. percben Jarović próbálkozott lövéssel, de Jedlička a helyén volt. A 26. percben Divković ugrott ki a bal oldalon, majd a hosszú sarok felé passzolt, de Fábry öt méterről az üres kapu mellé lőtt. A vezető találat ellenére is támadásban maradt a DAC, viszont a két csapat több hibával játszott. A 35. percben Henrique próbálkozott lövéssel, de a labda a kapu mellé szállt. A 45. percben a tizenhatos vonaláról végezhetett el szabadrúgást a DAC, de Ronan a sorfalba küldte a labdát.

Fordulás után egy nagy hibával kezdett a DAC, Blackman rosszul mérte fel Jedlička helyzetét, a hazaadás majdnem öngóllal végződött. Az 51. percben Vida Kristopher ment el a jobb oldalon, ballábas lövése viszont fölé száll. Az 57. percben Divković beadása után Fábry próbálkozott egyből, de Pindroch a helyén volt. A 61. percben egyenlített az Aranyosmarót, Ďubek szerzett labdát a DAC térfelén, egyedül tört kapura, majd ballal Jedlička mellett a hálóba talált – 1:1. A 64. percben Kovaľ kapott remek labdát a hátvédsor mögé, Blackman mellett próbált kapura törni, de lövését Jedlička védte. A 65. percben ismét vezetést szerzett a DAC, a hazai védők hibája után a labda Divković elé került, aki jobbról nem hibázott – 2:1. A gólöröm során csereként pályára lépett Kalmár Zsolt, akinek visszatérése legalább akkora ovációt kapott, mintha a DAC gólt szerzett volna. A 73. percben Ronan passza után Vida Máté három játékos mellett a kapu elé jutott, de a labdát Pindroch védte. A 77. percben Kalmár 18 méterről leadott lövését Pindroch védte. A 82. percben egy remek indítás után Gustavo indult meg a jobb oldalon, lövésével a felső kapufát találta telibe. A vendégek egy meg nem adott gólt reklamáltak, amiért Praženica edző sárga lapot kapott. A lefújásig a mérkőzés eredménye nem változott, sorozatban harmadik győzelmét aratta a DAC.

FC DAC 1904 – FC ViOn Aranyósmarót 2:1 (1:0)
Gólszerzők: M. Vida (13.), Divković (65.) ill. Ďubek (61.)
Sárga lapok: 87. Beskorovainyi – 45. Sloboda, 84. Pintér, 87 Asanovič, +90. Brašeň
Játékvezető: Glova – Benko, Tomčík – 7.744 néző
FC DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Šimčák – M. Vida, Oravec – Fábry (65. Kalmár), Ronan (90. Čmelík), K. Vida – Divković (88. Ramirez)
ViOn: Pindroch – Čögley, Pintér, Asanović, Brašeň – Kovaľ, Sloboda, Richtárech (46. Grozdanovski), Henrique (59. Gustavo) – Ďubek – Jarović (77. Rodrigues)