A Ferencváros korábbi középpályásűval erősít a DAC

By
Updated: február 14, 2024

Tapasztalt ukrán középpályással erősít a DAC, Dunaszerdahelyen folytatja pályafutását Igor Haratin – közölte a klub honlapja.

Az ukrán játékos a szezon végéig kötött szerződést, további egy éves opcióval.

A 29 éves középpályás az urán Dynamo Kyjev neveltje, 2016-ban a szintén ukrán Zroya Luhansk együttesénél folytatta. 2019-ben igazolt a Ferencváros csapatához, ahol 108 mérkőzésen lépett pályára. 2021-ben került a lengyel Legia Warsó csapatához, ahol 25 mérkőzésen 1 gólt szerzett. Végigjárta a korosztályos ukrán válogatott csapatait, a felnőttek között pedig négy mérkőzésen szerepelt.

„A DAC már egy éve is szeretett volna leigazolni, ám akkor még a Varsóban maradás mellett döntöttem. Most azonban a barátom, Taras Kacharaba is a DAC-ban futballozik és a vele, továbbá a Gleb Platov sportigazgatóval lefolytatott beszélgetések után felkeltette az érdeklődésemet a dunaszerdahelyi szerepvállalás. Játéklehetőségre van szükségem, azért úgy gondolom, kölcsönösen egymás segítségére lehetünk. Nagyon jó döntést hoztam és mindent megteszek annak érdekében, hogy közösen sikeresek legyünk. Az itt töltött rövid idő alatt megbizonyosodtam arról, hogy otthon érzem majd magam Dunaszerdahelyen, mivel szülővárosom, Munkács is a magyar határhoz közel fekszik” – nyilatkozta a klub honlapján Igor Haratin.

„Igor leigazolása lehetőséget nyújt a csapat megerősítésére, hiszen rengeteg tapasztalattal rendelkezik, amelyeket a szomszédos országok legjobb klubjaiban gyűjtött, beleértve a sikeres szerepléseket a Bajnokok Ligája és az Európa-liga versenysorozataiban. A szurkolóink a Fradiból emlékezhetnek rá, ahol a Rebrov vezetőedző fémjelezte sikeres korszak egyik kulcsembere volt. Üdvözlöm őt Dunaszerdahelyen és sok szép pillanatot kívánok neki sárga-kékben” – vázolta fel a játékos érkezését a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

Fotó: FC DAC