Kétgólos Slovan győzelem a rangadón

By
Updated: marec 18, 2018

Kétgólos vereséget szenvedett a DAC a Slovan otthonában a Fortuna liga rájátszásának 2. fordulójában. Ezzel véget ért a sárga-kékek 10 bajnoki mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata és a tabella 3. helyéről várják a folytatást.

Mindkét oldalról aktív támadófutball zajlott a pályán. A 2. percben Čavrič próbálkozott lövéssel, de Macej a helyén volt. A másik oldaon a 11. percben Pačinda táloli lövése mellé szállt. A 19. percben Sekulič indításából Čarvič törhetett be a tizenhatosba, Šatka mellett kapura lőtt, de a labdát Macej szögletre hárította. A 24. percben vezetést szerzett a Slovan, Rabiu kapott egy jó indítást a baloldalon, a középre adott labdáját becsúszva Holman Dávid küldte a kapuba – 1:0. A 31. percben egy baloldali szöglet után Herc került helyzetbe, de lövését a Slovan hátvédje blokkolta. Egy perccel később egy újabb beadás után ismét Herc lőhetett kapura, de Šulla hárított.

Az 55. percben Divković éles szögből leadott lövése a jobb kapufát találta el, a kipattanóra a hazai védelem érkezett. Az 58. percben egy hosszú labdára Šporar indult meg, de Macej kapus időben kilépett és remekül kicselezte a Slovan támadóját. Az 60. percben hatalmas egyenlítési lehetőség adódott a DAC előtt, Pačinda előreívelt labdáját Božikov a kapufára fejelte, a kipattanót Huk küldte fejjel a kapura, de a gólvonalon ezúttal Božikov menteni tudott. A 72. percben Šporar indítása után Moha két hátvéden áttörve került a kapu elé és a labdát a léc alá küldte – 2:0. A második gól után többnyire a Slovan maradt fölényben, a fővárosiak több lehetőséget is kidolgoztak. A 75. percben Šporar veszélyes lövését Macej hárította. A 79. percben Kalmár beadását Huk nem tudta gólra váltani, a labda Čmelíkhez került, aki viszont pontatlan volt. A lefújásig már a mérkőzés állása nem változott, győzelmével a Slovan feljött a második helyre, megelőzve a DAC csapatát.

ŠK Slovan – FC DAC (1:0)

Gólszerzők: Holman (24.), Moha (74.)

Sárga lapok: Kalmár (41.), Pačinda (69.), Herc (86.)

2.850 néző

Slovan: Šulla – Sekulič, Bajrić, Božikov, Rundić – Holman (Savičevič, 80.), De Kamps, Rabiu – Čavrić, Šporar (Vittek, 89.), Moha (Hološko, 87.)

DAC: Macej – Koštrna, Huk, Šatka, Davis – Herc, Simon, Kalmár (Vida, 84.) – Pačinda, Divković (Bayo, 65.), Černák (Čmelík, 54.)

Fotó: fcdac.sk

https://www.facebook.com/events/828403835283370