20 játékossal kezdte meg a nyári felkészülést a DAC

By
Updated: jún 14, 2021

Véget ért a pihenés, a DAC csapata is megkezdte a felkészülést a következő idényre. Az első nap még a belépő felméréseken vettek részt a játékosok, majd másnap kezdődnek meg a gyakorlások – közölte a klub honlapja.

Az első nap 20 játékos – 4 kapus és 16 mezőnyjátékos – vett részt a felméréseken a MOL Akadémián.

A keretből távozott a német Jannik Müller, Vida Máté is Isaac Christie-Davies. Sidney Friede sérülései miatt visszavonult, Niklas Sommer pedig június végével távozik a klubtól. Az első nap hiányzott a sérült Kalmár Zsolt és Cesar Blackman, a válogatott szereplés miatt Davis, Ramirez és Schäfer András később csatlakozik. Szintén hiányzott még Luciano Vera, Sebastian Nebyla és Zuberu Sharani.

Kölcsönjátékból visszatért Andrej Fábry és Matúš Malý, Somorjárĺ Dominik Veselovský és Martin Rymarenko érkezett. Új arcnak számít a 21 éves magyar korosztályos szélső, Bencze Márk.

„Bízom benne, hogy mindenki olyan motivált, mint én. A mai mérések alapján fogjuk adagolni a terhelést. Péntekig itthon készülünk, majd következik az ausztriai edzőtábor. A felkészülési időszakban nagyon fontos lesz, hogy az erőnlét mellett játékban is előre lépjünk. A távozó játékosokat mindenképp szeretnénk pótolni, a potenciális jelöltekkel a tárgyalások folyamatban vannak” – nyilatkozta a klub honlapjának Németh Antal vezetőedző.

A DAC hazai környezetben kezdi a felkészülést, majd egy hetes ausztriai edzőtábor következik. A felkészülés során a Salzburg, a Haladás és a Vasas lesz a sárga-kékek ellenfele, további két ellenfél még intézőben. 

A DAC első edzésnapján részt vevő játékosok:
Jedlička, Száraz, Veszelinov, Horváth – Beskorovainyi, Balić, Braun, Brunetti, Andzouana, Njie, Moumou, Kružliak, Taiwo, Divković, Nicolaescu, Fábry, Malý, Veselovský, Rymarenko, Bencze

Hiányzók:
Schäfer, Davis, Ramirez – válogatott
Vera, Nebyla és Sharani – később csatlakoznak
Kalmár, Blackman – sérülés

A nyári felkészülés menetrendje:
Június 14., hétfő: a felkészülés kezdete
Június 18. – június 25.: edzőtábor, Fügen, Ausztria
Június 25., péntek 18:00 ó: Red Bull Salzburg (osztrák, 1. liga) – DAC, Eugendorf, Ausztria
Június 30., szerda: az ellenfél és a helyszín egyelőre szervezés alatt
Július 3., szombat: DAC – Szombathelyi Haladás (magyar, 2. liga), Dunaszerdahely
Július 10., szombat: DAC – Vasas Budapest (magyar, 2. liga), Révkomárom
Július 15., csütörtök: az ellenfél és a helyszín egyelőre szervezés alatt