Sabler: Nem rajtam múlik a visszatérésem!

By
Updated: máj 12, 2016

Már csak két forduló maradt a Fortuna Liga 2015/2016-os évadjából, ami azt is jelenti, hogy lejár Roman Sabler zólyombrézói vendégjátéka. A fiatal támadó a DAC játékosa, viszont a további fejlődés érdekében vendégjátékra távozott. Roman Sablert az elmúlt évadról és a lehetséges jövőről faggattuk.

Hogy értékelnéd a Zólyombrézó évadját?

A tavaszi idény előtt egyértelmű célunk volt, a bennmaradás a Fortuna Ligában. Az egész felkészülés során nagyon jól játszottunk, és a teljesítményünket a bajnokságra is átvittük. Nagyon fontos győzelmeket arattunk hazai pályán, és ez volt a kulcs a sikerhez.

Többnyire csereként léptél pályára. Milyen volt ez az év számodra?

Nehéz volt, mert vártam a lehetőségre és próbáltam mindig felkészült lenni, de a csapat folyamatosan nyert, így az edzőnek nem volt oka változtatni a felállításon. Igyekeztem csereként felélénkíteni a játékunkat, ez több mérkőzésen is sikerült. A Zólyombrézó B csapatában, amely a harmadik ligában szerepel, 8 mérkőzésen 11 gólt szereztem, a Fortuna Ligában pedig 3 gólt és egy gólpasszt értem el. A legjobb az lenne, ha még a kapuba tudnék találni, így több gólt szereznék, mint tavaly.

A kölcsönjáték teljesítette az elvárásaidat?

Nehéz megmondani, az biztos, hogy jó tapasztalat volt számomra, hogy egy olyan csapatban szerepeltem, amely az egész év folyamán nyomás alatt volt és a kiesés ellen küzdött. Nagyon jól éreztem magam ősszel és a téli felkészülés alatt is, amikor 5 mérkőzésen 3 gólt szereztem. Viszont ilyen a futball, egyszer fenn, másszor lent. Azon dolgozom, hogy minden az én előnyömre forduljon.

Milyen körülményeket találtál Zólyombrézóban?

Úgy gondolom, Zólyombrézón kiváló körülmények vannak, törődnek a futballal. Az első mérkőzéseken meg kellett szoknom a csendet, van egy kisebb szurkolótáborunk, amely az összes mérkőzésre jár. Távol vagyok az otthontól és legtöbbnyire egyedül.

Biztosan figyelted a DAC szereplését.

Az ősz után nagy volt az elégedettség az eredményekkel, tavasszal viszont sajnos már nem volt olyan sikeres a csapat. Továbbra is tartom a kapcsolatot a játékosokkal, minden mérkőzést meg akarnak nyerni, de van, amikor ez nem sikerül. Megértem azokat az embereket is, akik otthon és idegenben szurkolnak a csapatnak és csalódottan távoznak a mérkőzésekről.

Hogy alakul a helyzeted a bajnokság után? Visszatérsz a DAC-ba?

Aki ismer, tudja, mit akarok, és mindenki tudja azt is, hogy legszívesebben visszatérnék. Egyfajta kötődés alakult ki köztem, a klub és a szurkolók között, ezért sajnálom, hogy nem lehetek a csapat tagja. Van egy lehetőség, ami szerint maradnék Zólyombrézóban, mivel a klub megvásárolna, ami annak a jele, hogy jó munkát végeztem a csapatban. A DAC csapatán és az edzőn fog múlni, hogy visszatérek-e. Az érzésem és a véleményem egyértelmű, visszatérni.

pixbox_kertesz_ladislav

https://www.facebook.com/events/828403835283370