Megszorongatná az élbolyt tavasszal a szentmihályfai csapat

By
Updated: december 29, 2017

Megtartotta a 2017-es évzáróját a szentmihályfai futballklub, az egyesület vezetői értékelték az elmúlt évet. A felnőttcsapat az AG Sport liga őszi idénye után 29 ponttal az tabella 5. helyén telel, az utolsó hét fordulóban zsinórban hét győzelmet arattak. 

A klub elnöke, Meleg Lajos értékelte az évet, a sportszervezet több eseményt is rendezett. A pingpong verseny, a hagyományos kártyaverseny és a focitorna már a szentmihályfai sportélet hagyományává vált. Az idény nem az elképzelések szerint indult, de végül a csapat játékba lendült. A játékoskeret fiatalításon esett át és az új szerzeményeknek idő kellett, hogy megszokják a felnőtt futballt. A fiatalok sok játéklehetőséget kaptak és bebizonyították, hogy helyük van a csapatban. A klub számára nagy siker az U13-as csapat indítása, amely eredményessége folyamatosan javulhat.

Borbély Gyula, Szentmihályfa polgármestere kiemelte a játékosok futballhoz és az edzésekhez való pozitív hozzáállását, továbbá elmondta, a csapat tavasszal szeretné megszorítani a dobogós helyezésen tanyázó ellenfeleket.

Szintén a hozzáállást dicsérte Šanta Péter vezetőedző, aki köszönetet mondott a községnek a futball terén kialakított remek körülményekért. A felnőtt csapat februárban edzőtáborban vett részt, amely kulcsfontosságú volt az egész év során, ugyanis a játékosok remek kondícióba kerültek. A sikeres ősz kulcsa továbbá a pályán mutatott fegyelem volt, 21 sárga lap mellett csak 1 piros lap hátráltatta a csapatot. A játékoskeretnek jót tett a fiatalítás, nyáron érkezett hat fiatal nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat 29 ponttal az 5. helyen végzett.

A szentmihályfai csapat január 14-én kezdi a téli felkészülést és hat edzőmérkőzés van tervben. Február elején négy napos edzőtáborra kerül sor és a dunaszerdahelyi járási teremtornán is részt vesznek.

Fotó: Végh Annamária