Hamšík sorozatban ötödször lett az Év labdarúgója

By
Updated: marec 19, 2018

Kihirdették a 2017-es év legjobb szlovákiai labdarúgóit, a gálaest során több kategóriában hirdettek győztest. Sorozatban ötödik alkalommal Marek Hamšík lett Szlovákia legjobb labdarúgója, összességében pedig a hetedik elsőséget szerezte meg.

Jubileumi 25. alkalommal hirdették ki Szlovákia legjobb labdarúgójának díját, de a gálaest során több futballistát is díjaztak. A legjobb szlovák női futballista a Bayern Münchenben szereplő Dominika Škrovánková nyerte, aki sorozatban ötször végzett az élen.

Szintén átadták a Peter Dubovksý díjat, melyet a legjobb 21 év alatti játékosnak ítélik oda. Ezúttal Bénes László is az elismerés várományosai között volt, de ezúttal a dániai Koppenhágában szereplő Denis Vavro vitte haza a trófeát.

A szurkolók díját az olasz Interben remeklő Milan Škriniar kapta. A hírességek csarnokába In Memoriam Anton Malatinský és Andrej Kvašňák kerültek, a csarnok további tagjai Ladislav Petráš, Anton Urban és Marián Masný lettek.

A legjobb edző kategóriában az első helyen ezúttal két személyt megosztva díjaztak. Az U21-s válogatottal az Európa-bajnokságon szereplő Pavel Hapal és a felnőtt csapatot irányító Ján Kozák szövetségi kapitány lett Szlovákia legjobbja.

Az elmúlt negyedévszázad legjobbjának a Nápoly középpályását, Marek Hamšíkot választották. Az Év labdarúgója díjat sorozatban ötödik alkalommal Marek Hamšík hódította el, mögötte szorosan a fiatal Milan Škriniar és a spanyol Celta Vigo csapatát erősítő Stanislav Lobotka következett.

Az Év labdarúgója szavazásának első 10 helyezettje:

  1. Harek Hamšík
  2. Milan Škriniar
  3. Stanislav Lobotka
  4. Martin Škrtel
  5. Ján Ďurica
  6. Peter Pekarík, Adam Nemec megosztva
  7. Róbert Mak
  8. Juraj Kucka
  9. Albert Rusnák