Másodszor rendeztek FIFA-bajnokságot a dunaszerdahelyi Néró kávézóban

By
Updated: február 13, 2018

A decemberben lezajlott első verseny utáni nagy érdeklődés miatt, újra rendeztek FIFA bajnokságot a dunaszerdahelyi Néró kávézóban. Ezúttal nem sikerült a címvédés Nagy Zsolt számára, akinek most a negyedik hely jutott. A második FIFA bajnokság győztese a Sporting csapatával Földes Bálint lett.

A bajnokság lebonyolításánál a 2017/18-as Bajnokok Ligája főtáblájára került csapatok közül húzták ki a versenyzők a saját csapatukat. A legtöbben a Real Madrid és Barcelona együtteseire áhítoztak, de a játékban előnyt jelentő csapatok nem mindig hozzák meg a kellő sikert. Ezt jól mutatja a döntő mérkőzés, melyen a portugál Sporting Lisszabon és az angol Liverpool csapott össze. Földes Bálint a lisszaboni csapattal 4:2-re verte az angol együttest. „A jövőben szeretnénk több hasonló eseményt rendezni.“- mondta Johancsík Tamás a Néró kávézó üzemeltetője. „Az ötlet nem tőlem származik, a nálunk dolgozó fiatalok korábban összejöttek és kisebb tornákat rendeztek. Nagyon jó hangulatú estéket adott a kávézónak és ezt továbbgondolva rendeztük meg decemberben első alkalommal a FIFA bajnokságot. Meglepetés volt számunkra, hogy a tervezettnél jóval többen jelentkeztek. A mostani időpont talán nem bizonyult annyira jó választásnak, de így is elégedettek lehetünk.“

A tornát végül az említett Földes Bálint nyerte, a második helyen Füle Alex végzett. A harmadik helyért a Dunai Ádám vezette Chelsea 2:0-s győzelmet aratott a Nagy Zsolt által irányított Porto felett.

Balról: Johancsik Tamás a kávézó üzemeltetője és a győztes Földes Bálint

2. FIFA bajnokság:

Döntő:

Liverpool-Sporting 2:4

Harmadik helyért:

Chelsea – Porto 2:0.

Az első négy helyezett:

  1. helyezett: Földes Bálint (Sporting)
  2. helyezett: Füle Alex (Liverpool)
  3. helyezett: Dunai Ádám (Chelsea)
  4. helyezett: Nagy Zsolt (FC Porto)

By RaB