Sorozatban negyedszer győzött a DAC, egyre közelebb az európai álom!

By
Updated: apríl 22, 2018

Egy gólgazdag és kiváló mérkőzésen szerzett három pontot a DAC, a sárga-kékek Vida és Herc két találatával arattak győzelmet a bajnoki címvédő Zsolna otthonában. A dunaszerdahelyi csapat sorozatban negyedik győzelmét aratta és továbbra is a második helyről üldözi a Nagyszombat gárdáját. 

Több hiányzó is gondot okozott a csapat felállításánál Marco Rossi vezetőedzőnek, ugyanis Kalmár sárga lapok, míg Koštrna és Blackman sérülés miatt nem léphetett pályára.

Az 5. percben Škvarka lövését hárította Macej, két perccel később Ljubičić az oldalhálót találta el. A 27. percben Herc remekül tört be a tizenhatosba, két védőt megkerülve került a kapu elé, Volešák viszont lábbal menteni tudott. A 30. percben Živkovič jobboldali beadását Bayo sarokkal küldte kapura, de a labda mellé szállt. Elképesztő támadás sorozatot produkált a DAC, a 25. és a 32. perc között hatszor rúgtak kapura a sárga-kékek. A 35. percben megszerezte a vezetést a DAC, Záhumenský baloldalu beadásába még a hazai védő beleért, de nyolc méterről Vida a bal felsőbe vágta – 0:1.

El sem kezdődött a második félidő, máris két gólra nőtt a DAC előnye! A 49. percben Herc indult meg a bal oldalon, betörve a tizenhatosba, majd lövése a hosszú sarokban kötött ki – 0:2. Egy perccel később szépített a Zsolna, Valo beadását Mráz fejelte a hálóba – 1:2. Az 52. percben Ljubicic küldött egy löketet 17 méterről, Volešák csak kiütni tudta. Az 55. percben Jánošík beadására Mihálik érkezett, aki 6 méterről lőtt kapura, de Macej parádésan védett. Az 59. percben ismét felrobbant a metgtelt vendégszektor, Herc ballal a tizenhatos vonaláról a jobb kapufa mellé lőtt – 1:3. A 66. percben Bayo balról próbált kapura törni, a kifutó Volešák hárítani tudott. A 68. percben a csereként beállt Balaj passzolt az ötösre a jobb oldalról, Macej kapusról az érkező Mihalíkra, majd a kapuba pattant a labda – 2:3.

A szépítés után tovább támadt a Zsolna, de a sárga-kékek védőfala remekül helyt állt. A 80. percben ismét Macej villant, Škvarka lövését tolta szögletre. Egy perccel később Ljubičić próbálkozott lövéssel, de a hazai kapus a helyén volt. A mérkőzés végéig mindkét oldalon akadtak helyzetek, de az eredmény már nem változott. Sorozatban negyedszer győzött a DAC és egyre közelebb az európai álom!

Fortuna liga, rájátszás 6. forduló: 

MŠK Zsolna – FC DAC 2:3 (0:1)

Gólszerzők:  Mráz (50.), Mihalík (68.) ill. Vida (35.), Herc (49., 59.)

Sárga lapok: Kaša (41.) ill. Bayo (41.), Herc (92.)

2.510 néző

Zsolna: Volešák – Vallo, Kaša, Hancko, Holúbek (67., Balaj) – Bičachčjan (56., Káčer), Diaz, Škvarka – Jánošík (56., Kubík), Mráz, Mihalík

FC DAC: Macej – Huk, Šatka, Záhumenský – Živkovič, Herc, Ljubičić, Simon, Davis (82., Kone) – Vida (69., Divković), Bayo (86., Mervó)