Megtört a győzelmi sorozat, Dunaszerdahelyen győzött a Trencsén

By
Updated: apríl 28, 2018

Nem sikerült folytatni a győzelmi sorozatot, hazai pályán a Trencsén ellen szenvedett vereséget a DAC a Fortuna liga rájátszásának 7. fordulójában.

Remekül kezdte a mérkőzést a DAC, folyamatosan veszély alatt tartotta a trencséni kaput. A 6. percben Kalmár passza után Bayo került a kapu elé, de a labdát a kapusba lőtte. Ezután a két tizenhatos között folyt a játék, de továbbra is a DAC volt aktívabb. A 28. percben hidegzuhanyként jött a trencséniek vezető találata, El Mahdioui beadását Paur fejelte a hálóba – 0:1. Öt perc múlva már kettővel vezetett a Trencsén, Mance talált a kapuba – 0:2. A 44. percben Kalmár távoli szabadrúgása a felső lécen csattant.

Fordulás után Záhumenský helyett Herc állt játékba, a DAC pedig küzdött a szépítésért. Az 58. percben Huk fejesét a kapus védte, a másik oldalon Azango próbálkozott. Több támadást is vezényeltek a sárga-kékek, de a trencséniek sárga lap árán is szabálytalankodtak. A továbbiakban a két tizenhatos között folyt a játék, a DAC támadásaira a trencséniek kontrákkal válaszoltak. A 94. percben Čatakovič 13 méterről ballal talált Macej hálójába – 0:3. Ezzel megtört a DAC győzelmi sorozata, de a nemzetközi kupaszereplés nem forog veszélyben. A fantasztikus hanulatra ezúttal sem lehetett panasz, 8886 néző szurkolt a lelátókon.

FC DAC – AS Trencsén 0:3 (0:2)

Gólszerzők: Paur (28.), Mance (33.), Čatakovič (94.)

Sárga lapok: Huk (30.), Divković (77.) ill. Šulek (50.), Ubbnik (59.), Paur (60.), Šemrinec (81.), Čögley (83.)

FC DAC: Macej – Huk, Šatka, Záhumenský (46., Herc)- Živkovič, Simon (79., Mervó), Ljubičić, Kalmár, Davis – Bayo, Vida (59., Divković)

Trencsén: Šemeinwc – Šulek, Čögley, Skovajsa, Kleščík – Paur, El Mahdioui, Ubbnik – Azango, Gong (71., Beridze), Mance