Kétgólos DAC győzelem a tavaszi nyitányon

By
Updated: február 18, 2018

Remekül kezdte a tavaszi idényt a DAC csapata, a sárga-kékek a kiesés ellen küzdő Szenyice otthonában arattak kétgólos győzelmet. A sikert negatívan árnyékolja be Erik Pačinda kiállítása, így a DAC legjobb góllövője a következő mérkőzésen hiányozni fog.

A mérkőzés első perce a hazaiaké volt, hét perc alatt három szögletet is elvégeztek, eredménytelenül. A 9. Percben Davis baloldali beadását Simon Pambou próbálta kapura küldeni, de a védelem blokkolni tudott. Kiegyenlített játék folyt az első félidőben, több lehetőséget viszont a DAC dolgozott ki. A 25. Percben Pačinda lövése szállt mellé, a 34. Percben ismét Pačinda villant, de lövését ezúttal Holec bravúrral hárította.

Fordulás után azonnal helyzettel nyitott a DAC, a 47. percben Kalmár helyezett lövését Holec ismét parádésan védeni tudta. Az 53. percben Pačinda próbálozását a kapus hárította, majd a kipattanót Kalmár próbálta a hálóba küldeni. Három perccel később a szenyicei Chacón került helyzetbe, de Huk közbelépett. A 60. percben Celis került Macej kapus elé, de nem használta ki a helyzetet. A 66. percben érkezett a mérkőzés első találata, Divković passza után Kalmár került helyzetbe és a tizenhatos vonaláról nem hibázott – 0:1. Nem kellett sokat várni a következő találatra sem, a 70. percben Kalmár távoli lövése a kapufát találta el, a kipattanó labdát Pačinda küldte a hálóba– 0:2. Pačinda akár hős is lehetett volna, aki viszont 5 perc alatt két sárga lapot is begyűjtött, így végül piros lapot kapott. A 87. percben még veszélyeztettek az Erdőhátiak, egy szöglet után Chacón balról leadott lövése mellé szállt.

A végén már az eredmény nem változott, így fontos és megérdemelt győzelemmel indította a tavaszi idényt a DAC csapata, amely ráadásul már hét bajnoki mérkőzés óta veretlen!

FK Szenyice – FC DAC 0:2 (0:0)

Gólszerzők: Kalmár (66.), Pačinda (70.)

Sárga lapok: 19. Ranko, 36. Sarpei , 75. Lupták – 39. Kalmár, 49. Koštrna, 73., 78. Pačinda

Piros lap: Pačinda (78.)

FK Szenyice: Holec – Práznovský, Podhorin, Ranko – Sarpei (85. Šefčík), Lupták (83. Herrera), Zezinho, Brašeň – Chacón, Vaščák, Celis (65. Ďungel)

FC DAC: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Záhumenský – Pambou, Ljubicić, Kalmár (83. Herc –  Davis (62. Divković), Černák (86. Živković), Pačinda.