Győzött a DAC felett és 45 év után bajnok a Nagyszombat

By
Updated: máj 5, 2018

Piros lapokkal tarkított mérkőzésen szenvedett vereséget a DAC a Nagyszombat otthonában, a találkozó Huk és Kalmár kiállítása után majdhogynem a 10. percben eldőlt. 45 év után bajnok a Nagyszombat, a DAC pedig továbbra is tartja második helyét. 

Mindkét csapat számára fontos tétje volt a kerületi rangadónak, ugyanis a Nagyszombat 45 év után szerezhetett bajnoki címet, a DAC pedig 25 év után biztosíthatta be helyét a nemzetközi porondon. Igazi futballhangulat uralkodott a találkozón, ugyanis 17 ezer néző fogadta a játékosokat.

Már a 3. percben veszélyeztetett a DAC, Davis szabadrúgását Chudý nagy nehezen kiütötte, a kipattanót Kalmár lőtte fölé. Már a 4. percben felfokozódtak az érzelmek, Huk a tizenhatoson belül szabálytalankodott Eghoval szemben, a játékvezető büntetőt ítélt, Godál pedig megszerezte a vezetést – 1:0. A 8. percben Huk második sárga-lapját kapta, így piros lappal túl korán mehetett zuhanyozni. A 9. percben Vlasko beadását Egho a kapufára lőtte, a kipattanót Tóth a másik kapufára küldte. A 10. percben ismét piroslott, ezúttal mindkét oldalon, a középpályán Čanturišvili és Kalmár akaszkodott össze, amiért mindkét játékost kiállították. A hangulat itt már a tetőfokára hágott, a lelátón is tomboltak az indulatok. A 15. percben Bayo és Pehlivan összecsapása végződött sárga lappal. Kevés helyzetet hozott az első félidő, harcias küzdelem folyt a játéktéren.

Fordulás után próbált egyenlíteni a DAC, egy emberhátrányban nehéz dolga volt. A 75. percben Koštrna passzolt haza Macej kapusnak, aki csellel próbálkozott, de Egho megszerezte a labdát és az üres kapuba lőtt – 2:0. A 84. percben egy beadást Hladík a kapufára fejelt, majd Ćivič lövése Macej kezeiben kötött ki.

Spartak – DAC 2:0 (1:0)

Gólszerző: Godál (8.), Egho (75)

Sárga lapok: Pehlivan (15.), Ćivič (40.) Tóth (68.) ill. Huk (4.), Bayo (15.), Herc (20.)

Piros lapok: Čanturišvili (10.) ill. Huk (8.), Kalmár (10.)

Spartak: Chudý – Kadlec, Hladík, Godál, Čivič – Sloboda, Tóth, Pehlivan (90., Greššák)- Vlasko (59., Ofosu), Čanturišvili, Egho (88., Pekár)

DAC: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Záhumenský – Herc (81., Mervó), Ljubičić, Kalmár – Vida (54., Simon), Bayo (41., Divković), Davis