Bayo első góljával győzött a DAC a Nagyszombat ellen

By
Updated: apríl 1, 2018

Fantasztikus győzelmet aratott a DAC a Fortuna liga felsőházi rájátszásának 3. fordulójában, a sárga-kékek Bayo góljával múlták felül az éllovas Nagyszombat csapatát.

Negyedszer találkozott már ebben az idényben a DAC és a Nagyszombat, a három bajnoki és egy kupamérkőzés során végre győztesen hagyta el a pályát Marco Rossi legénysége.

Azonnal veszélyesen kezdett a DAC, a 8. percben Čmelík szerezhette volna meg első találatát sárga-kék mezben, de lövését Chudý hárította. Az első 20 percben a hazai csapat volt veszélyesebb, többet birtokolta a labdát, gólt viszont nem sikerült szerezni. Ezután többnyire a két tizenhatos között folyt a játék.

Fordulás után a 48. percben Kadlec került Macej elé, a DAC kapusa remekül hárított és szögletre mentett. Az 52. percben egy párharc után Čmelík maradt a földön, a játékost az orvosi stáb és a mentők segítségével vitték le a pályáról. A csereként beállt Bayo 5 perc játék után megszerezte első találatát a DAC színeiben. A fiatal támadó az 57. percben még fölé fejelt, de a 60. percben egy remek indítás után törhetett kapura, a tizenhatosról leadott lövése a hálóban kötött ki – 1:0. A 65. percben a tizenhatoson belül Pačindával szemben szabálytalankodtak, de nagy meglepetésre a játékvezető sípja néma maradt. Három perccel később ismét Pačinda volt főszerepben, 25 méterről leadott szabadrúgása csak centikkel szállt mellé. A sérülések és az ápolások miatt több percet is hosszabbított a játékvezető, így az utolsó pillanatok is több izgalmat hoztak. A 94. percben egy szöglet után Tóth fejelt kapura, de Macej parádésan hárított. A 96. Percben szintén egy szöglet után Egho fejese nem sokkal szállt mellé. A 98. percben eldőlhetett volna a mérkőzés sorsa, Bayo üres kapuba küldhette volna a labdát, de nem találta el. Végül már gól nem esett, így a DAC először ebben az idényben legyőzte a Nagyszombat gárdáját.

FC DAC – Nagyszombat 1:0 (0:0)

Gólszerző: Bayo (60.)

7.236 néző

Sárga lapok: Záhumenský (7.), Koštrna (45.), Herc (58.), Blackman (59.), Kalmár (94.), Macej (95.) ill. Ćivić (45.), Tóth (52.), Pehlivan (67.), Egho (94.)

FC DAC: Macej – Koštrna, Huk, Záhumenský, Blackman – Herc (74., Divković), Simon, Davis – Kalmár, Pačinca (88., Vida), Čmelík (55., Bayo)

Nagyszombat: Chudý – Kadlec, Tóth, Godál, Čivić – Sloboda, Greššák, Pehlivan (70., Yilmaz), Čanturišvili – Ofosu (81., Brigant), Pekár (62., Egho)

Fotó: Ugróczky István