27 játékossal kezdte a téli felkészülést a DAC

By
Updated: január 10, 2018

Véget ért a téli pihenő, a DAC csapat is megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. Az első edzésen 27 játékos jelentkezett Marco Rossi vezetőedzőnél, a keretben távozók és érkezők is találhatók.

Nem folytatja sárga-kék mezben a nigériai Ashiru, aki kölcsönjáték után visszatér a Zbrojovka Brünn együtteséhez. Szintén távozott Branislav Ľupták, akivel nem hosszabbítottak szerződést.

Már hivatalisan is a DAC játékosa az Aranyosmarótról érkező Timotej Záhumenský, a 22 éves játékos 2,5éves szerződést kötött Dunaszerdahelyen. Próbajátékra két új játékos is érkezett, a 20 éves, ifjúsági észt válogatott Karl-Romet Nomm, és a 18 éves Samuel Attah Mensah. A fiatal ghánai támadó középpályás 2016-ban a The Guardian világ 60 legtehetségesebb játékosai közé választották. Szintén érkezik a 21 éves hátvéd, Souleymane Koné, aki a svéd Djurgardens együttesétől kölcsönben szerepel Dunaszerdahelyen.

„Több alternatíva kell az egyes posztokra. Jöhetnek sérülések és eltiltások is. Biztosan vár ránk 13 bajnoki és egy kupamérkőzés. Az idény első felében csak 5 védőnk volt, a mérkőzések többségében ugyan azok a játékosok szerepeltek. Záhumenský és Kone érkezésével jobb helyzetben vagyunk. Záhumenský egy fiatal hátvéd, ellenünk is remekelt, és nagy jövő áll előtte. Javulnunk és erősödnünk kell a középpályán is, ugyanis Branislav Ľupták távozott tőlünk. Legalább egy minőségi középpályást kell igazolnunk, amolyan klasszikus tízest. Szintén szükségünk lesz még egy támadóra. Ősszel többnyire Pačinda szerezte a gólokat, de ez nem elég. Minőségi játékosok kellenek, és ezt a vezetőség is tudja. Szeretném őket minél előbb a csapatnál tudni, csak így érhetjük el az idény előtti célt, mégpedig az első hatba kerülést.“ – nyilatkozta a felkészülés elején Marco Rossi vezetőedző.

„A felkészülés rövid, csak 5 hétig fog tartani. Mindent megteszünk ezért, hogy az első hatba kerüljünk. Kisebb nyomás is van rajtunk, mert a tulajdonos is európai kupát szeretne játszani. Számomra már elég volt a pihenésből, már várom az edzéseket.“ – kezdte Erik Pačinda.

Hazai környezetben készül a DAC, január 26. és február 7. között pedig Törökorszában, Belekben edzőtáboroznak a sárga-kékek. A felkészülés során nyolc mérkőzés van tervben, ebből négy a törökországi táborban.

Akik bekapcsolódtak a felkészülésbe:

Macej, Száraz, Nomm – Huk, Koštrna, Živković, Davis, Šatka, Blackman, Bajić, Záhumenský, Malý, Koné, Ljubičić, Pačinda, Vida, Kalmár, Simon Pambou, Domonkos, Čmelík, Aluku, Mervó, Almási, Mészáros, Divković, Malec, Mensah.

Érkezők:

Timotej Záhumenský (Aranyosmarót), Souleymane Koné (Djurgardens)

Próbajátékon: Karl-Romen Nomm (JK Viljandi, Észtország), Samuel Attah Mensah (Wa All Stars, Ghána), Matúš Malý (DAC Akadémia)

Távozók:

Ashiru (kölcsönjáték vége, Brünn), Ľupták (szerződés vége)

Fotó: fcdac.sk