A DAC középpályása a Fortuna liga harmadik legértékesebb játékosa

By
Updated: január 9, 2018

Frissültek a Fortuna Liga játékosainak értékei, az elmúlt félév teljesítményét értékelte a transfermarkt.de átigazolásokkal és értékekkel foglalkozó portál.

Ezúttal a bajnokság legértékesebb játékosa az elmúlt napokban érkezett, 1,25 milliós értékkel a Slovan új támadója, a szlovén Andraž Šporar állt a táblázat élére. A fiatal támadótól sokat remélnek, a híresztelések szerint sok ajánlatot utasított vissza a Slovan kedvéért. A második legértékesebb játékos szintén a Slovan kötelékébe tartozik, 700 ezret ér az ukrán balhátvéd, Artem Sukhosky, aki legutóbb a Zorya Luhansk együttesénél szerepelt, viszont szabad játékosként érkezett Pozsonyba.

A bajnokság harmadik legértékesebb játékosa lett a DAC 22 éves középpályása, Kalmár Zsolt, aki kimagasló teljesítményt nyújtott az ősszel. 15 bajnoki mérkőzésen 4 gólt jegyzett és támadó középpályásként nagy szerepet vállalt a DAC győzelmeiben. Nyáron még 500 ezret ért, a remek teljesítményével tornázta fel értékét 650 ezer euróra. Fiatal kora ellenére magabiztos játékossá vált, és még nagy jövő előtt áll.

A legértékesebb tízes listán egy DAC, két zsolnai, egy trencséni játékos található és összesen hatan a Slovan kötelékébe tartoznak. Egy magyar játékos még található a legértékesebb között, az ötödik helyre tornázta fel magát Holman Dávid, aki nyáron szintén 500 ezer eurós értékkel érkezett a bajnokságba és ma már 600 ezret ér.

A Fortuna liga 10 legértékesebb játékosa:

  Név Pozíció Klub Érték
1. Andraž Šporar Támadó Slovan 1,25 millió euró
2. Artem Sukhosky Balhátvéd Slovan 700 ezer euró
3. Kalmár Zsolt Középpályás DAC 650 ezer
4. Michal Škvarka Középpályás Zsolna 650 ezer
5. Holman Dávid Középpályás Slovan 600 ezer
6. Filip Hološko Támadó Slovan 600 ezer
7. Jakub Mareš Támadó Slovan 600 ezer
8. Boris Sekulič Hátvéd Slovan 600 ezer
9. Rangelo Janga Támadó Trencsén 600 ezer
10. Ivan Diaz Középpályás Zsolna 550 ezer