Szabó Ottó: „Ez egy nagy kihívás számomra!“

By
Updated: február 6, 2017

Meglepő és szokatlan átigazolás jött létre, Szabó Ottó a DAC csapatától a Puskás Akadémiához igazolt. A távozásról, új munkájáról maga Szabó Ottó nyilatkozott.

Hogy jött a Puskás Akadémia lehetősége?

A Pintér Attilától jött a megkeresés, szüksége volt egy erőnléti és rehabilitációs edzőre, amilyen én is vagyok. Többször szerepeltem nála, mint játékos, ismeri az előnyeimet és hátrányaimat. Tudta, hogy abbahagytam a futballt és mivel foglalkozom. Érdeklődött, hogy mivel és hogy dolgozom és tetszett neki a hozzáállásom. Én is tudom, ő milyen edző, így nem kell egymáshoz csiszolódnunk, mint az idegeneknek. Ismerjük egymás munkásságát és gondolkodását. Az összhang miatt is sokkal könnyebb lesz a munka.

Mi döntött a váltás mellett?

Három éves szerződést kaptam a Puskás Akadémiától. Egyrészt ez egy kihívás számomra. Egy feljutás mindig nagydolog, hatalmas öröm és örök emlék marad. Másrészt a DAC-ban csapatkapitány után egy másik pozícióba kerültem, de tudták, milyen vagyok, ismertek. Megmaradt a további tisztelet és a baráti kapcsolat. Itt viszont a nulláról kezdek, ami ebben a szakmában még számomra nem volt. Kíváncsi voltam, hogy mit tudok elérni ebben a szakmában. Ez is egy kihívás.

Milyen körülmények uralkodnak az új csapatodnál?

A Puskás Akadémia teljesen új alapokra épült. A DAC öreg alapokon van, de ha minden felépül, amit szeretnének, akkor nem lesz nagy különbség, mert nagyon jó lesz a DAC ellátása. A Puskásé egyelőre még jobb, mert teljesen új alapokon fekszik.

Milyen a játékoskeret, találkoztál esetleg ismerős arccal?

Vannak játékosok, akik ellen én is játszottam és megismertek. Tudják, ki voltam, hol játszottam, ezáltal átadják a fiataloknak, hogy ki is vagyok. A pozíciót és a tiszteletet úgy vívom ki, hogy mit teszek le az asztalra.

Meglepett ez az új lehetőség?

Természetesen, meglepett. A játékosoknál ez megszokott, hogy vándorolnak. Mivel az enyém egy kicsit más szakma, nem lehet úgy vándorolni, mint a játékosok.

A csapat egyértelmű célja a feljutás lesz?

A legfontosabb a feljutás, a többi most mellékes. A klub, a vezetőség, mindenki megérdemelné, hogy feljusson a csapat, de ezért tenni is kell. Itt nem a név, a jó minőségű pályák számítanak, hanem a három pont minden forduló után.

https://www.facebook.com/events/828403835283370