László Csaba a DAC új edzője!

By
Updated: október 20, 2016

Hivatalossá vált a hír, miszerint vezetőedzőt vált a DAC futballklub. Németh Krisztián helyét László Csaba veszi át.

A DAC futballklub hivatalosan közlölte, hogy a mai naptól Németh Krisztián helyére az 52 éves László Csaba érkezik. Segítője a német Werner Bürger lesz – közölte a klub honlapja. Németh Krisztián a  továbbiakban is a klub kötelékeiben folytatja munkáját.

„Köszönöm Németh Krisztiánnak és Borbély Balázsnak a csapatért végzett munkájukat. Nehéz időszakban vezették a csapatot, a klub soha ilyen sok idegenbeli meccset nem játszott. Szoros mérkőzéseken, nehéz ellenfelekkel veszítettünk pontokat. Mindkettőjük munkájával továbbra is számolunk, maradnak a klub kötelékében. Krisztiánnal folytatott közös beszélgetéseink során úgy döntöttünk, hogy a klub érdekeit szem előtt tartva meg kell hoznunk ezt a döntést. Az új főedző feladata, hogy a csapat teljesítményével megfeleljen a DAC-ot övező elvárásoknak – tehát eredményes futballt játszani, és elindulni felfelé a táblázaton,“ nyilatkozta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

A székelyudvarhelyi tréner kezdetben a Ferencváros csapatát irányította, Lothar Matthäus mellett a magyar válogatott másodedzője volt. Később a Sopron, a skót Hearts, a belga Charleroi, az ugandai és a litván válogatott csapatát is irányította. Legutóbb az MTK Budapest kispadján ült, ahonnét idén februárban távozott.

Az 58 éves német Werner Bürger Németországban szerezte UEFA-Pro licenszes edzői képesítését. László Csaba segítője volt az MTK és a Hearts kispadján, ezen kívül dolgozott Svájcban és a német korosztályos válogatottak élén.

https://www.facebook.com/events/828403835283370