Taroltak a szlovák játékosok az NHL draftján

By
Updated: júl 8, 2022

Taroltak a szlovák jégkorongozók az NHL játékosbörzéjén (draftján), az első két helyt is szlovák játékos szerezte meg.

Juraj Slafkovský lett a sport történelmének első szlovák játékosa, akit az NHL draftján az első helyen választottak ki. Csütörtök éjjel a Montreal Canadiens döntött úgy, hogy az első helyen válaszja a szlovák jégkorongozót. A 18 éves szélső ezzel megdöntötte Marián Gáborík rekordját, akit 2000-ben a Minnesota Wild a harmadik helyen szerzett meg.

Gáborík rekordját egy másik szlovák játékos is megdöntötte, ugyanis a második helyen a hátvéd Šimon Nemec végzett, akit a New Jersey Devils választott ki. A korábban első helyre titulált Shane Wright a negyedik helyen lett draftolva a Seattle Kraken csapatából.

Slafkovskýt több megfigyelő és szakember is az első helyre titulálta, de szintén nagy meglepetést okozott Šimon Nemec második helyezése. Slafkovský előkelő helyéhez hozzájárult a csapatában, a finn TPS Turkuban nyújtott teljesítménye, továbbá a szlovák válogatottal elért bronzérem a pekingi Olimpián. Nemec a Nyitra játékosa volt, az elmúlt idényben 39 mérkőzésen 26 pontot szerzett.

Az első körben harmadik szlovák játékosként Filip Mešárt is kiválasztották, akit a 26. helyről szintén a Montreal Canadiens csapatához került.

A történelem során sosem választottak ki az első körben három szlovák játékost.

Fotó: oicanadian.com

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.