Tizenötezer eurót adományoz a dunaszerdahelyi kórháznak a WCTR Világkupa sorozat

By
Updated: november 12, 2020

A koronavírus ellenére idén október 10. és 11-én a Slovakia Ringen is megrendezték az OMV MaxxMotion WTCR Világkupa egyik futamát, amely sok izgalmat hozott. A versenyen kívül a #RaceToCare program keretén belül a sorozat promótere 15 ezer eurót adományoz a dunaszerdahelyi kórház számára – közölte sajtóhírben a Slovakia Ring.

A sorozat szervezője és tulajdonosa, az Eurosport Events ebben az évben indította a #RaceToCare programot, amely a szlovákiai futamon is folytatódott. A program lényege, hogy az Eurosport Events minden versenyen egy eurót ad minden egyes megtett kilométerért, melyet a versenyzők teljesítenek a selejtezők és a versenyek során. A végösszeget a versenyzők és a WTCR család jótékony felajánlásaival egészítik ki. A pénzt a legközelebbi kórháznak adományozzák, a Slovakia Ring esetében ez a dunaszerdahelyi kórház lesz, és a versenyhétvége 15 ezer eurót generált.

„Nagyon örülünk, hogy a világszínvonalú eseményt meg tudtuk rendezni, természetesen szigorú higiéniai feltételek mellet, továbbá prezentálni tudtuk a motorsportot a szlovákiai nézők számára. Különös örömmel tölt el bennünket a promóter kezdeményezése, melynek köszönhetően a versenyen keretében a legközelebbi kórház számára gyűjtöttek pénzügyi forrásokat a Covid-19 járvány elleni küzdelem támogatásaként.“ – nyilatkozta Pavel Čurík, a Slovakia Ring vezérigazgatója.

Az Eurosport Events ezt a kezdeményezését azokban az országokban teljesíti, ahová a WTCR sorozat ellátogat. Szlovákián kívül Magyarország, Belgium, Németország, Olaszország és Spanyolország részesül támogatásban.