Sebastian Vettel az Aston Martin csapatában folytatja 2021-ben

By
Updated: september 10, 2020

2021-ben visszatér az Aston Martin a Formula 1-be, a jelenlegi Racing Point új névvel indul a következő idényben. Az új csapat egy négyszeres világbajnok pilótával is bővül, ugyanis a gárdánál versenyez tovább Sebastain Vettel – közölte a Racing Point hivatalos honlapja.

 A közlemény megemlíti, hogy Vettel leigazolása világos jelzés arra, milyen komoly célokkal vág neki az istálló az új idénynek. A nagy bejelentésre már maga Sebastian Vettel is nagyon várt. „Örömmel osztottam meg végre ezeket az izgalmas híreket a jövőmről. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy 2021-ben Aston Martin pilóta leszek. Ez egy új kaland számomra egy igazán legendás vállalattal. Lenyűgözött a csapat által idén elért eredmények, és úgy gondolom, hogy a jövő még fényesebbnek tűnik.“ – nyilatkozta Vettel.

A német pilóta 2015-től tartozott a Ferrari kötelékébe, de világbajnoki címet nem szerzett az olasz istállóval. Jövője az után vált bizonytalanná, miután a Ferrari bejelentette, jövőre Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. vezeti a vörös autókat. Már korábbi pletykák is arról szóltak, hogy a Racing Point lesz a befutó, egy nappal korábban pedig Sergio Perez távozását jelentette be a Racing.