Korábbi szlovák válogatottal erősít a Diósgyőr

By
Updated: august 28, 2018

Tapasztalt szlovák játékossal erősít a Diósgyőr, a klub színeiben folytatja pályafutását a 30 éves Martin Juhar. A középpályásként és hátvédként is bevethető ballábas játékos komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. 

Juhar a kassai Lokomotíva neveltje, de az MFK-ban (az egykori VSS, ZŤS majd 1. FC Košice jogutódja) lett profi labdarúgó. Fokozatosan épült be a csapatba, 2009-ben már mindkét Európa Liga selejtezőt végigjátszotta az AS Roma ellen. Miután alapembere volt a szlovák korosztályos válogatottaknak, 2013-ban bemutatkozott az A-válogatottban is.

Időközben Csehországba igazolt, és a Sparta Praha kulcsembereként is kilépett a nemzetközi porondra. Miután országot váltott, a lengyel élvonalbeli Termalica Nieciecza csapatában játszott másfél évig, végül egy rövid németországi kalandot követően tért vissza Csehországba, a Zbrojovka Brno csapatába.

Martin Juhar kedden részt vett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírta szerződését, szerdán pedig csatlakozik új társaihoz.

„Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek! Csodálatos a Diósgyőri Stadion, még üresen is teljesen elvarázsolt. Kassán születtem, de már hét éve Csehországban és Lengyelországban játszottam, ezért napi szinten nem vagyok képben a magyar labdarúgással kapcsolatban, de az utóbbi időben sok jót hallottam. Amikor tudomást szereztem a DVTK érdekődéséről, természetesen az interneten is körbenéztem, és azt láttam, a szurkolók nem változtak a régi időkhöz képest, ugyanolyan lelkesek. A pálya mindkét szélén jól érzem magam, de ha az edző úgy dönt, bal oldali védőként is megállom a helyem. Igyekszem minél jobb teljesítményt nyújtani, és hozzátenni a DVTK jó szerepléséhez.“ – nyilatkozta Martin Juhar.

Fotó, forrás: dvtk.eu