Interjú: Felemás idényt zárt a Haladásban Priskin Tamás

By
Updated: jún 18, 2019

Felemás idényt zárt a komáromi származású Priskin Tamás, aki az elmúlt évadot a Szombathelyi Haladásnál töltötte. A gólok a válogatott támadó részéről ezúttal sem maradtak el, a csapat viszont búcsúzott az élvonaltól. Priskin Tamás a Szombathelyen töltött időszakot értékelte.

Hogy értékelnéd az elmúlt idényt?

Ha egyénileg kell értékelnem, akkor az idény egy hullámvasút volt, fent is és lent is. Csapatszinten csalódás volt és szomorúak vagyunk, mert úgy sikerült az idény, ahogy. Nem is igazából a tavasz, hanem az ősz miatt bánkódunk.

Mitől lehetett, hogy tavasszal remekelt a csapat, ősszel viszont nem?

Őszinte leszek, a különbség a játékosokban volt. Olyan játékosok jöttek a télen, akik azon nyomban a kezdőcsapatba kerültek. Hozzá is tudtak tenni a csapat játékához, a gólok és a gólpasszok számával is. Ez az, ami hiányzott az őszi idényben.

Motiválta a csapatot tavasszal a remek győzelmi sorozat?

A motivációval nem volt baj ősszel sem. Tavasszal jöttek az győzelmek, a Kispest ellen született az első siker az MTK pályán. Ez lökést adott. Amikor négy mérkőzést megnyerünk egymás után, már úgy megyünk ki a pályára, hogy minden esélyünk megvan. Ezt bizonyítottuk is, győzni tudtunk Kisvárdán és olyan találkozókat tudtunk megnyerni, amelyeket ha ősszel sikerrel veszünk, simán megvan a bennmaradás.

Egyéni szempontból hogy értékelnéd az elmúlt évadot?  

Utólag visszanézve 21 meccsen rúgtam 7 gólt, ami azt jelenti, hogy minden harmadik mérkőzésen betaláltam. A 21 meccs a 33 forduló alatt viszont kevés. De sajnos volt kiállítás, hosszabb sérülés is, ami miatt nem tudtam több meccsen szerepelni. Nyilván ez nem jött jókor. Annak viszont örülök, hogy amikor játszottam, sikerült gólokat lőni. Kivéve egy periódust, amikor én is és a csapat is rossz formában, rossz periódusban voltunk, mérkőzésről mérkőzésre hullajtottuk el a pontokat.

Hogy érezted magad Szombathelyen? Sikeres volt a kölcsönjáték?  

Nem volt sikeres, mert a csapat nem maradt benn az NBI-ben. Emberként nagyon jól éreztem magam. Korábban is említettem, nagyon sok jó embert ismertem meg ott. Jól éreztem magam a csapaton belül és a klubnál is. sajnos történt, ami történt.

Mit a véleményed a szoros táblázatról, hogy a hatodik csapat is még a kiesés ellen küzdött?

Ebben a rendszerben, a 12 csapatnál ez várható, mindenki háromszor játszik mindenkivel. A Ferencváros és a Mol Vidi megléptek, de utánuk azonos képességű csapatok vannak. Bárki bárkit legyőzhet, ezért is alakulhatott ki ez a szoros végeredmény.

Mennyire fog hiányozni a Szombathely az élvonalból?

Nagyon, mivel egy nagy múltú klubról van szó. A szurkolók miatt is hiányozni fog, ugyanis a csapat mellett álltak. Bízom benne, hogy csak egy évig lesznek távol, utána visszatérnek az élvonalba.

Mi várható veled kapcsolatban a jövőben?

A felkészülést a Ferencvárossal kezdtem, még szerződés köt a Fradihoz. Szeretnék a Ferencvárosban minél jobb teljesítményt nyújtani. Utána meglátjuk, hogy a közeljövőben ez hogyan alakul.

Számítasz még válogatott meghívóra, vagy már letettél róla?

Én úgy érzem, egy játékos sosem tesz le arról, hogy bekerüljön a válogatottba. Ha úgy alakulna, hogy meghívót kapnék, nagyon boldog lennék. Így is nagyon szorítok a srácoknak. Mindenki tudja, hogy a válogatott egy olyan dolog, ami ritkán fordul elő az ember életében. Ha ez a lehetőség ismét megadatna, nagyon boldog lennék.

Fotó: haladas.hu