Az ETO-ban és a magyar U21-es válogatottban is remekelne a lakszakállasi Kovács Krisztián

By
Updated: august 14, 2019

Remekül kezdte az idényt a WKW ETO FC Győr, amely az első három fordulóban három győzelmet aratott. A csapat kihagyhatatlan tagja a lakszakállasi Kovács Krisztián, aki jobbhátvéd poszton remekel, teljesítményének köszönhetően meghívót kapott a magyar U21-es válogatottba is. A 19 éves játékost az elmúlt időszakról kérdeztük. 

Harmadik idényedet kezded a felnőttek között. Hogy értékelnéd az ETO csapatában eltöltött évadokat?

Eddigi éveimmel elégedett vagyok, szerencsére jól sikerült a bemutatkozásom, amivel sikerült beverekednem magam a csapatba és rendszeresen tudtam játszani. Úgyhogy az első két szezonom szerintem egész jól sikerült.  És a mostani jobban nem is kezdődhetett volna, mivel az első három forduló elteltével vezetjük a bajnokságot és sikerült is bekerülnöm a 2. Forduló válogatottjába. De nem szabad hátra dőlnöm és csinálnom kell a dolgomat tovább. Úgy gondolom, sok tapasztalatot szereztem, amik nagyon hasznosak lesznek a jövőben. Ezen sokat segítettek az edzőim és a csapattársaim.

Miben sikerült fejlődnöd, amióta az ETO felnőtt csapatának tagja vagy?

Szerintem a védekezésben fejlődtem a legtöbbet. Itt gondolok a helyezkedésre, vagy az egy az egy elleni párharcokra. Az ellenfelek jobban is odafigyelnek rám, mert nagyon sokat támogatom a támadásokat.

Nyáron Boér Gábor lett a csapat vezetőedzője. Milyen vele az együttműködés?

Minden edzővel más dolgozni, de az eddigi munka nagyon pozitív és ezt az egész stábra értve így van.

Nagyon jól rajtolt a csapat, háromból három győzelem. Minek köszönhető ez a remek kezdés?

Az új stábbal nagyon jó felkészülést zártunk, ez meglátszódott a felkészülési mérkőzéseken is. Voltak futó, kondicionális és taktikai edzések is. egyértelműen továbbra is így szeretnénk folytatni, ugyanis célunk az NBI!

Meghívót kaptál az U21-es válogatottba is. Meglepődtél, hogy behívtak?

Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy meghívót kaptam a válogatottba. Megtiszteltetés számomra a címeres mezt viselni. Természetesen az a célom, hogy bekerüljek a szűk keretbe és élni tudjak a játéklehetőséggel.

Milyen volt az első válogatott összetartás?

A mostani összetartás a bemutatkozásról szólt, ugyanis az egész stáb megújult. Hétfőn érkeztünk Telkibe, de mivel nekem vasárnap mérkőzésem volt, így a hétfői nap számomra a regenerációról szólt, kedden pedig már két edzés zajlott.

Mik a további terveid a pályafutásod során?

Először is az ETO-val szeretnék felkerülni az NBI-be, és minél hamarabb bemutatkozni az élvonalban. Jelenleg erre koncentrálok, ez a legfőbb célom.