Az egész magyar nemzetért küzd Marco Rossi legénysége!

By
Updated: marec 21, 2019

Már hetek-hónapok óta felfokozott izgalmakat hoz a szlovák-magyar Eb-selejtező, de már az utolsó napokban is csak erről a mérkőzésről folynak a hírek.

De ne legyünk meglepve, ugyanis ez egy nem egy hétköznapi selejtező. A mai Szlovákia területe Magyarországhoz tartozott, de köszönhetően a világháborúknak, a határ többször is változott. Több százezer magyar ragadt a határon túl, számukra ez a mérkőzés többszörösen is fontos.

Nem egyszer jártunk a magyar válogatott hazai mérkőzésein, magával ragadott minket a hangulat, a környezet. Egy hazai szurkoló számára viszont kevésbé felfogható, mit is jelent a felvidéki magyarság számára a magyar válogatott. Ráadásul ha a nemzeti csapat Szlovákia ellen lép pályára.

Ma már a szlovák-magyar kapcsolat más viszonyt ápol, de a történelmet nem lehet elfelejteni és lezárni. Még a 90-es években nagy volt az ellenszenv a két nemzet és vezetői között, mára ez már nagyot változott. Természetesen IQ bajnokok mindenhol vannak, ők a valóságot sem képesek felfogni. Ez viszont futball lesz, két olyan szomszédos ország összecsapása, melyeket a történelem is szorosan összeköt.

Ha visszaemlékezünk, milyen eufória volt a válogatott romániai szereplése és a Dárdai Pál által vezette csapat döntetlenje, valami hasonló izgalom kapja el a szurkolókat most is. Ahogy a Carpathian Brigade buzdította a csapatot Telkiben, a 90 perc során 15 millió magyar fog ma szurkolni a válogatottnak. Nem csak egy csapatért, hanem az egész magyar nemzetért küzdhet ma Marco Rossi csapata.