Alkalmatlannak nyilvánították az Újpest stadionjának gyepét

By
Updated: február 5, 2020

Nem lehet a Szusza Ferenc Stadionban megrendezni a szombati Újpest FC-Ferencváros rangadót a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerdai döntése értelmében.

„A Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege jelenleg nem megfelelő a játékra, ezért a továbbiakban az MLSZ nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják“ – olvasható a szövetség honlapján.


Az MLSZ tájékoztatása szerint az OTP Bank Liga tavaszi rajtja előtt a lila-fehér klub azt jelezte, hogy stadionja alkalmas mérkőzések rendezésére, de múlt szombaton a MOL Fehérvár elleni találkozón látható volt, hogy rendkívül rossz állapotban van a pálya. Az MLSZ ezért „külső szakértő bevonásával rendkívüli helyszíni szemlét rendelt el“, melynek során szabad szemmel nem látható hiányosság derült ki, ugyanis „a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el“.
„A pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra“ – szögezte le az MLSZ, amely egyúttal jelezte, az Újpestnek új helyszínt kell megjelölnie az OTP Bank Liga huszadik fordulójában szombaton 19.30-kor kezdődő Ferencváros elleni hazai mérkőzésre.
Az őszi szezonban az Újpest a pálya korszerűsítése, illetve a fűtésrendszer kialakítása miatt az Illovszky Rudolf Stadionban játszotta hazai találkozóit.