Taroltak a HC DAC játékosai az Év Játékosa szavazáson

By
Updated: máj 21, 2020

Fantasztikus egyéni sikereket értek el a HC DAC Dunaszerdahely kézilabdázói, a lányok a Szlovák Kézilabda-szövetség díjátadóján több kategóriában is diadalmaskodtak. 

A HC DAC Dunaszerdahely több jelenlegi és leendő játékosa is nyert a Szlovák Kézilabda-szövetség által kiírt szavazáson, ahol 2019 legjobbjaira lehetett voksolni. Összesen öt játékos hat kategóriában hódította el a legjobbnak járó díjat. A HC DAC jelenlegi játékosai közül Monika Rajnohová két kategóriában is a legtöbb szavazatot kapta. A szlovák válogatott csapatkapitánya lett 2019 legjobb irányítója és az év játékosa díjban is részesült. Bízik Boglárka nyerte el a MOL liga legjobb játékosának járó elismerést. A HC DAC új keretét igazolja az a tény, hogy a jövő szezon három játékosa is bekerült a legjobbak közé. Bízik Réka lett a legjobb balszélső, Kristína Pastorková a legjobb beálló, és Oguntoye Viktória nyerte el a legjobb kapus díjat.

Az év csapata: Viktória Oguntoye (DVSC Debrecen) – Bízik Réka Bízik (Mosonmagyaróvári KC SE/– Érd), Martina Školková (OGC Nice Côte d’Azur Handball/francia), Monika Rajnohová (ESBF Besancon/Fr. –HC DAC), Kristína Pastorková (SHK Veselí nad Moravou/cseh), Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/francia), Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/német)

A Slovnaft MOL Liga legjobb szlovák játékosa:
Bízik Boglárka (HC DAC)

TIPOS Év játékosa 2019-ben:
Monika Rajnohová (HC DAC)