Major Gyula nyerte a szentmihályfai pingpong tornát

By
Updated: január 6, 2019

Ha újév, akkor elmaradhatatlan Szentmihályfán a hagyományos pingpong verseny, mely immár tizenkettedik alkalommal rendeztek a helyi kultúrházban. 

A tornára ezúttal is többségben a dunaszerdahelyi járásbeli COOP II. liga játékosai kaptak meghívást és két fronton küzdhettek. A hagyományokhoz híven a játékosok egyéni és páros versenyszámban mérkőzhettek egymással. Párosban az Ágh-Érsek kettős a fináléban múlta felül a Major-Szabó párost, így aranyérmet szereztek.

Egyéniben a döntőt Érsek András és Major Gyula vívta, de a mérkőzés meglepő végjátékot hozott. Major Gyula már 2:0 arányban vezetett, amikor a harmadik játszmában egy mozdulatnál megcsúszott és kisebb sérülést szenvedett. Ahelyett, hogy Érsek András feladásra kényszerítette volna ellenfelét, maga adta fel a küzdelmet, ezzel is megelőzve Major Gyula számára a további sérülés veszélyét. Ezzel Major Gyula győzött, de a fair-play díjat egyértelműen Érsek András nyerte.

„Kiváló küzdelmek zajlottak az asztaloknál, idén is remek tornát láthattunk. Külön kiemelném Érsek András cselekedetét, aki a vesztes állás során Major Gyula javára feladta a mérkőzést. Ritkán látni ilyen fair-play cselekedetet. Köszönöm mindenkinek a részvételt és a segítséget, továbbá köszönöm Álló Istvánnak és Fekete Péternek a mérkőzések levezetését.“ – értékelte a tornát a főszervező, Cseh Gábor.

Végeredmény:

Egyéni verseny:

  1. Major Gyula
  2. Érsek András
  3. Soóky Tamás és Matlák Szilárd

Az egyéni helyezettek balról: Soóky Tamás, Major Gyula, Érsek András, Matlák Szilárd

Páros verseny:

  1. Ágh István, Érsek András
  2. Major Gyula, Szabó László

A páros verseny helyezettjei balról: Szabó László, Major Gyula, Érsek András, Ágh István